Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Saturday, November 8, 2008

Tips Dapat Petrol Lebih...

Tips ni aku dapat dari rancangan 'Jom Ronda Bersama Proton'..So sapa yg tak tahu leh ambik tahu sebab tak rugi mencuba.. Nanti mesti korang gian nak buat lagi...hahahah


Ni tips-tips nak dapat minyak lebih masa isi minyak:
  • Kawal alat picu dgn tangan, jangan set dgn pelaras auto tu..
  • Tarik alat picu tu paling slow supaya meter naik slow n minyak kuar lebih..
  • Isi masa waktu pagi or malam-malam supaya takde wap kuar bersama petrol tambah-tambah time panas terik waktu siang..lagi rugi le!


p/s: aku dah cuba..memang dpt lebih skit... hohoho cayala!
Ermm.. Exam ada 3 paper lagi...huii tak sabar nak balik kampung...



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

2 BUZZ!!!:

:: zwa :: said...

alat picu tu apa ek?.. hehe

F I T said...

alat picu tu picu la...kan ada yang kena tarik dgn tangan tu baru kuar minyak..aaiyaa...ni mesti tak pernah isi minyak kan..

Post a Comment