_
*Rasa nak tepuk dahi je bila baca balik blog ni. Adeh..*
Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM
-admin

Monday, August 31, 2009

Sony Rolly (new egg dancing robot)





Apa itu Rolly?
  • Sony telah mengeramkan bjuta2 telur yang leh menari..tak caya? tgk video ni..



  • telur ni ada sayap.. bleh pusing2 n golek2.. siap ada disco light lagi..hehe
  • telur ni bleh kata macam equalizer a.. tapi dia proses bunyi tu n tukar jadi dance step lak..
  • telur ni ada 1GB memory
  • perisian utk telur ni dari sony leh je download kat telur ni guna bluetooth
  • hanya ada kaler itam n putih..
  • arga dalam RM1k++ dan memang laris kat jepun

P/s: goreng telur ayam lagi sodap.. hehe




Saturday, August 8, 2009

Ripstick @ Casterboard - skateboard teknologi terbaru!




Rekaan terbaru skateboard dari Ripstik. Menampilkan casterboard - single tyre utk setiap bahagian depan dan belakang.

ni skit info pasal Ripstik ni:

  • ada 3 jenis : Classic(regular), "G"(Aluminium) dan DLX(Carbon Fibre)
  • ripstik ni bleh gerak ke depan je..so takleh wat flip or style2 yang kena pusingkan skateboard.
  • Then, nak mula gerak kan ripstik ni tak sama dgn skateboard. Kena betul2 letak kaki atas tayar depan n mula tolak..utk pmulaan kena ada kawan pegang or korang pegang dinding... so pandai2 a blaja.
  • Kaki kena letak betul2 atas tayar baru gerakan tu smooth..kalu tak memang dah cam org mabuk je hehehe
  • yang bestnya nak speedkan ripstick ni just wat twist je.. tak perlu kayuh cam skateboard.. ripstik ni leh pusing2 kat bahgian dpn n blakang dia...so bleh je wat twist dance skit hehehe
  • nk cilok2 pn lagi sng sebab satu tayar je...korang pk a sndri camna beza keta dgn moto..hehehe!
  • bab kata website ripstik ni..kalu korang pandai naik beskal, mesti korang pn pandai main ripstik ni.. yang penting kena blaja dari bawah dulu...

P/s: stakat ni benda ni ada kat Singapore...kat Malaysia rasanya jarang lagi kot sbb baru nk famous..



Friday, August 7, 2009

Yamaha Lagenda ZR




Spefikasi Yamaha Lagenda ZR

Engine:
Type = 4-stroke, air-cooled, 2-valve, SOHC
Displacement = 110.3 cm3
Bore x Stroke = 51.0 mm x 54.0 mm
Compression Ratio = 9.3:1
Maximum Power = 6.6 kW @ 8000 rpm
Maximum Torque = ... [ READ MORE ]