Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Saturday, August 8, 2009

Ripstick @ Casterboard - skateboard teknologi terbaru!




Rekaan terbaru skateboard dari Ripstik. Menampilkan casterboard - single tyre utk setiap bahagian depan dan belakang.

ni skit info pasal Ripstik ni:

  • ada 3 jenis : Classic(regular), "G"(Aluminium) dan DLX(Carbon Fibre)
  • ripstik ni bleh gerak ke depan je..so takleh wat flip or style2 yang kena pusingkan skateboard.
  • Then, nak mula gerak kan ripstik ni tak sama dgn skateboard. Kena betul2 letak kaki atas tayar depan n mula tolak..utk pmulaan kena ada kawan pegang or korang pegang dinding... so pandai2 a blaja.
  • Kaki kena letak betul2 atas tayar baru gerakan tu smooth..kalu tak memang dah cam org mabuk je hehehe
  • yang bestnya nak speedkan ripstick ni just wat twist je.. tak perlu kayuh cam skateboard.. ripstik ni leh pusing2 kat bahgian dpn n blakang dia...so bleh je wat twist dance skit hehehe
  • nk cilok2 pn lagi sng sebab satu tayar je...korang pk a sndri camna beza keta dgn moto..hehehe!
  • bab kata website ripstik ni..kalu korang pandai naik beskal, mesti korang pn pandai main ripstik ni.. yang penting kena blaja dari bawah dulu...

P/s: stakat ni benda ni ada kat Singapore...kat Malaysia rasanya jarang lagi kot sbb baru nk famous..



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

10 BUZZ!!!:

Anonymous said...

Google the best SE!
http://www.google.com
[url=http://www.google.com]Google[/url]
Google!

ghostboy said...

Hye admin blog,well maaf law mencelah.. tp nampaknyer ade kesilapan info kat sini :-

1.ripstik ni bleh gerak ke depan je..so takleh wat flip or style2 yang kena pusingkan skateboard.

2.correction for ripstik not "ripstick"

Answer : Saya baru beli satu dari Amazon.com dan memang saya stuju dgn statement ni "stakat ni benda ni ada kat Singapore...kat Malaysia rasanya jarang lagi kot sbb baru nk famous.." so,sebenarnye,ripstik ni boleh ajer nak wat skill,tengok kat youtube,sampai patah2 pun ader,law nak twist backward pun boleh and saya da berjaya menguasai teknik tuu,tp mmg betul,tengok je tak semudah yang disangka sebab hari pertama saya dilalui dengan darah dan kesakitan :) btw,nice post

Anonymous said...

lupe bagitawu... kepada ripstiker2 malaysia come on in here http://ripcity.ripstik.com/group/malaysiaripstiker ripstik is the best ;)

Kak Lang said...

Tolong, anak saya ada benda ni - ripstik, roda dah rosak teruk, ada sesiapa tahu di mana saya boleh cari spare part. Saya di Shah Alam.
Thanks.

Anonymous said...

Sambung ler lg citer ni. Sronok gak tgk bebudak ramai yg pandai main menda ni.

BAHRUL ARIFFIN BIN ROSLAN said...

aku minat gak ngn bnde ni tapi aku xtau nak bli kat ne..kat sarawak ni payah btol nak carik..


Zaidi said...

Ripstikers....jom join skatepark shah alam...aku baru jmpa 4org ripstikers je....

nur ellyaneez said...

Kat mne ada orang jual ripstik ni??teringin nak bli

nur ellyaneez said...

Kat mne ada orang jual ripstik ni??teringin nak bli

abu bakar said...

Nak beli tayar katne?

Post a Comment