Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Tuesday, January 12, 2010

Lenguh kaki? Hilangkan sendiri hanya di rumah!


Owh feels like heaven!


Tips ni fit dapat dari sebuah majalah lama. Apa pun, urutan kaki memang best. Sapa tak suka foot massage memang rugi. Sebab apa? Lepas di massage tu kaki korang akan jadi lebih segar dan bertenaga kerana urutan akan melancarkan peredaran darah di kaki korang. Percaya la!

Selalunya, kaki adalah bahagian tubuh yang sering diabaikan. Jadi perlu untuk korang menjaga kaki supaya lebih bertenaga sepanjang hari. Foot scrub adalah salah satu cara untuk menghilangkan lenguh kaki selain menggunakan khidmat urutan yang memang heaven dan menenangkan. heh..

Tips memilih foot scrub

  • Perhatikan fungsi utamanya, adakah ia untuk menghilangkan kulit kaki yang keras, membuat kaki rileks atau untuk 'foot massage'.
  • Lihat butiran 'scrub'nya. Butiran yang sngat kasar boleh menjadikan kaki kamu yang sensitif menjadi pedih. Sementara 'foot scrub' dengan butiran halus sesuai untuk kaki yang keletihan.

Tips memakai 'foot scrub'

  • Gunakan berus khusus untuk menghindarkan kulit dari rosak akibat geseran butiran 'scrub' yang besar dan kasar.
  • Rendam kaki dalam air suam sebelum membuat sapuan 'scrub', kemudian lakukan sambil memicit kaki selama beberapa minit.
  • Sapukan losen khas untuk menjaga kelembapan kulit kaki.
P/s: mintak la hubby/bini urutkan.. pastu bagi upah skit.. kan bagus.. ini takde upah mana la ada semangat nk urut.. Peace!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

7 BUZZ!!!:

.:.Cik Dya.:. said...

jln kaki kat pasir pantai pon terapi gak.

.:.Cik Dya.:. said...

jln kaki kat pasir pantai pon terapi gak.

lizz said...

nice tips. biase aku gune mesin urut je. dasar pemalas aku neh. kehkehkeh

Eyriqazz said...

hehhe..reflexology best..terutamanya yg kat sabah..habis kebas2 kaki hilang..

Great Teacher Onizuka

F I T said...

@.:.Cik Dya.:. tapi kena jalan..tak best a untuk lenguh kaki..tapi heaven gk jalan tepi pantai..sayangnya perlis takde pantai..huh :(

@liss dah ada mesin urut tu kira bagus a.. tips ni utk yg takde mesin urut..nk eratkan hubungan pn bleh..hehe

@Eyriqazz ye ke??tak pnah ke sabah lagi..nnti a gi terjah kalu ada peluang hehe

Hazzy Ishak said...

suka rendam kaki dalam air garam...heheee

F I T said...

@Hazzy Ishak perghh mati suma kuman2 kt kaki..hehe

Post a Comment