Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Tuesday, September 1, 2009

Opera Browser yang laju macam poslaju


Setelah berhempas pulas dgn Mozilla yg kerap 'hang', chrome yang rakus Ram dan Safari yang lambat cam siput akhirnya ada gk yg terbaik untuk dijodohkan dgn laptop fit. Opera Browser! walaupun ada skit cacat utk edit layout blogger tapi still leh dimaafkan. Yang penting tak hang, tak rakus RAM dan tak lembap cam siput! huhuhu

ni kelebihan Opera yg ada:

  • Fastest browser. memang fastest pn bagi fit!
  • Browser tercepat, terkecil dan browser paling efisien selama ini.
  • Opera memiliki sebagian besar fungsi Firefox, ditambah beberapa fungsi lainnya.
  • Ada small window view utk setiap tab web page.
  • Versi terbaru Opera juga memiliki widget atau aplikasi web kecil yang ada di desktop user dan mendukung BitTorrent, sebuah teknologi mendownload file yg popular.
  • Dulu Opera versi lengkap harus dibayar lesennya, sedangkan untuk sekarang Opera benar-benar percuma.

p/s: sapa2 nk cuba leh download sini. Klik Je!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

12 BUZZ!!!:

chipsmore said...

opera?? ;)

F I T said...

takkan tak pnah dgr??opera ni byk gk guna untuk browser kt hp..try a..memang jarang hang cam chrome n musang api dan safari...

chipsmore said...

pena denga la...i blaja kot mende ni..hehe...

eh! sal ur blog bnyak sgt? mane satu yg tol?? hee ;)

F I T said...

semuanya betul a..ada untuk studio..ada untuk jual barang..kang letak satu tempat sumanya berterabur lak..kalu yg blog tu fitrihadi.blogspot.com aa..situ je tempat blogging hehehe

chipsmore said...

oo..yg i komen ni ur official blog la ea?? ;)

F I T said...

erm betul3..hehehe

Ayie a.k.a Nyei said...

opera mmg style!! aku baru gune 2 minggu dah puas ati gile..ade password saver tuh yg paling style! kooll..heehe

Ayie a.k.a Nyei said...

lagi lagi die ade skin bnyk2..hahaha..

*apesal aku excited sgt*
*sori fit..heehe*

F I T said...

hehehe excited a..ok je..nk lompat sampai siling pun xpe hehe so memang opera ni best..dulu tak tahu menahu pun..bila chrome n firefox dah tak ok cari alternatif baru lak..then jmpa opera..memang puas ati a

Kyuubi_85 said...

aku pnh jg try opera dulu, tp mcm tak best je.. masa tu baru nak cari yg lain pas aku tak puas ati ngan internet explorer, so aku stick je dgn firefox.. ta tu dulu, mgkn da improve.. nanti la aku try.. :D

F I T said...

skang FIT dh tak guna opera sbb tak mesra blogger...masa edit layout ada prob skit..leceh ja..tapi kalu speed memang laju..skang gna firefox basic je..tak sangkut dah..dulu sangkut maybe sbb byk adds on dan pasang personas..heh! laptop pn cikai je

bina badan said...

Dapatkan panduan bina otot badan bagi lelaki supaya anda lebih tough dan macho....

Post a Comment