Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, December 30, 2009

Tips JIMAT WANG 1

Saya ada duit lebih.. korang ada tak? hihihi!


Korang tau camna syarikat2 makanan dan produk dapat untung berjuta2 ringgit setahun?

Salah satunya sbb diorang jual paket kecik dgn harga yg mahal (bagi korang memang murah sbb saiz kecik).. tak caya?? cuba korang bandingkan 2 paket milo kecik tu dgn paket yg besar..mana lagi murah?? mesti a paket besar yg murah..

so tu je rahsianya diorang nak untung..dan rahsia ni a yg wat orang kaya jadi kaya... diorang pandai berjimat... orang kaya akan beli barang secara banyak dan borong.. memang untuk jangka pendek nampak mahal.. tapi cuba pikir untuk jangka panjang... korang leh jimat beratus-ratus ringgit..

kita sbg pengguna jangka pendek ja tak untung.. jgn ingat beli yg saiz kecik tu bleh jimat..kalu ada potongan harga untuk pek kecik atau tambah kandungan dalam pek kecik syarikat yg berkaitan still untung byk..








P/s: Gals suka beli banyak barang tapi murah, fellas lak suka beli barang skit je tapi mahal dan tahan lama.. Mana lagi bijak a? haha! Semestinya, lelaki a bijak!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

6 BUZZ!!!:

amirulfaiz said...

OOO.. patotla.. :)

F I T said...

nnti gi cek kt kedai,betul kan? heh!

Farhana said...

Hahahaha.. Aku gurl ke boy ek? Wawawa.. Gurl laa.. ;p

~ boleh pkai ke fakta last tu? ahaks..

F I T said...

ek eleh..ngaku terus je la sng cita..

erm dah awak kata fakta, bleh pakai a.. saya tak kata..haha!

pikaka said...

haha.mmg menarik

F I T said...

yup memang menarik.. lepas ni nak bongkar byk lagi rahsia keuntungan dlm perniagaan. tunggu~!

Post a Comment