Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, November 25, 2009

786 Alhamdulillah Syukur sbb menang beberapa contest

eh jap je pejam celik dah nk raya haji sok... tapi aku bukan nk cita pasal raya..just beberapa perkara yg bleh kata wat aku happy gk kebelakangan ni..hehehe thanks bloggies suma..


baru-baru ni aku dah menang beberapa contest dari beberapa bloggies and nuffnang also. antaranya:

#1 - contest filem 'PHOBIA 2'..aku antar comment gini je...kalu nk tgk trus webpage Nuffnang-Phobia 2 tu KLIK SINI.

tup-tup nuffnang tepon katanya aku dapat tiket wayang untuk tayangan pertama(premier screen)..giler a..cam tak caya je..lagipun aku tatau lak ada adiah tiket wayang kt ctu..siap kutuk2 lagi pasal filem yg bertemakan seram ni.. pastu rekomen suh tgk filem lain haha sungguh kurang sopan..

tapi apakan daya.. aku kat Perlis..so tpaksa tolak tawaran cik nuffnang tu sbb wayang dia kat GSC OU (one utama).. erm takpe a.. nnti a aku nk study n stay kl..snang nk ambik adiah.


#2 - Yang kedua lak aku menang kuiz kat En. Melz punya blog.. contest yang bertajuk Quiz Melz 5 uji tangan.. agaknya berapa byk a part body yang dia dah guna utk wat quiz..

kuiz ni pelik skit sbb soalan ada kat blog Cik Lizarazak..nak jawab lak kat blog En. Melz. maybe nasib aku kot time tu Cik Lizarazak punya entry kuiz ni baru kuar kat Nuffnang innit.. so trus aku cari jawapan n submit kt blog En. Melz..

And the result is aku org pertama yg jawab..and jawapan pun betul..soalan dia jawab teka silangkata je..ada 3 soalan tapi susah gk sbb jawapan kena explore dalam blog Cik Lizarazak yang byk entry tu.. ni le soalan nya


adiahnya aku dapat MP je..bukan mahkota parade mahupun makmal pengatucaraan..bukan juga mp3..tapi Melz Point..hehehe so aku dpt 9 MP..kalu kumpul banyak2 bleh redeem adiah..macam hotlink reward a..geli betul En. Melz ni...eh bukan...geliga tul En. Melz ni... hehe


#3 - then smlm aku menang teka pasal unique visitor (UV) kat blog cik IzzahFarhana. tak sangka lak jawapan tu tepat sbb dah ramai yang jawab.. teka-teki ni ada 3 winner..3 org ptama yg jawab tepat dapat adiah..so aku dgn kepakaran Add Math yang fail (dapat D je) mencuba nasib guna pembaris..




tak susah pn..buka je guna photoshop..view ruler..then letak guide line (garis) kat puncak bar tu..cari berapa jumlah UV untuk 1cm..so first step aku letak guide line kat dua puncak ptama..bezanya 60UV. then jarak 60 UV tu sama dgn 8cm..lebih kurang a..so bila bahagia dua2 tu dapat 7.5.. dapat a nisbahnya 1cm = 7.5 UV... pastu pe lagi..tolak a 248 tu dgn 7.5.. dapat berapa, murid-murid semua? 240.5.. bijak2! hehe

mula2 ingat nk kasi jawapan 240..tapi sbb dah ramai jawab so letak je 241..betul gk kan sbb 240.5 bila dibundar jadi 241..lagipun takde sapa lagi yg jawab 241..kebetulan lak masa aku post jawapan ni kat blog dia, ada dua orang lagi bloggies yg post jawapan yg sama dgn aku serentak.. tgk ni



adiahnya tak sure a..kalu topap, RM10..kalu tanak topap ada adiah pe ek??hehe btw Cik Izzah ni dok perlis gk cam aku..so adiah tu nak pass bleh..nak post bleh gk..nak prepaidkan pun bleh pun bleh.. nnti a gi claim dgn dia..umah tak jauh mana pn..dia kt Padang Besar aku lak kat Beseri.. kiranya Beseri ni terletak kat tengah2 antara Kangar dan Padang Besar.


#4 - yg ni lak bukan contest ke apa...just nak share yg nuffnang earning aku dah cecah RM50 lebih.. minimum nk cash out RM50 k..tapi aku tanak cash out lagi..nk tunggu sampai ratus2 baru nk cashout..lagipun nk cash out kna tolak Rm1 utk process fee...

btw, dah 4bulan lebih aku join nuffnang ni....dgn 7 blog berasingan yang mana sesetengah je aku update...kalu ada blog yg tak kuar ads tu maknanya aku jarang update a..hehe

korang tau 4 je kan blog aku..hehhe nnti aku reveal lagi 3 blog..salah satu blog dari 3 blog tu bleh kata ada visitor dari seluruh dunia..tapi unique visitor tiap2 ari stakat 100 je..tak pnah sampai 200..kira blog tu berjaya gk utk aku..sbb foreigner masuk blog tu..nnti a cita.. biarlah rahsia ye Cik Siti Nurhaliza.. eh salah..Puan Siti Nurhaliza ..eh salah lagi..Dato' Siti Nurhaliza hehe


so thanks a wat bloggies yg clicked ads kat blog aku tu.. apa yg penting, kerjasama. ye tak cik Lini, Tat dan Ming Ming juga a.k.a. Wonderpets ketot kesukaan budak2 ketot...so bloggies suma..marilah kita saling click mengclickapi sesama kita.. gracias..adios..bon voyage..que lo pases bien..

fin..

P/s 1: gambar2 tu suma (kecuali gambar Encik Buzz Fityear tu) aku ambik kat blog korang2 yg sewaktu dengannya k..siap ada link lagi.. so harap tuan punya gambo sihat walafiat a dgn gambo yg aku guna ni...

P/s 2: harap2 lpas ni ada a lagi rezeki aku.. thanks kat korang suma.. Cik Phobia, Encik Melz, Cik Lizarazak, Cik IzzahFarhana dan Cik Nuffnang.

P/s 3: P/s 3? Play Station 3? hehehe



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

5 BUZZ!!!:

Theeggyolks said...

congrats!!

izzahfarhana said...

wowww!tula tket nuffnang snang nk mnang cume jauh ng kite.itu yg kdg xjoin.ni nk g kl collect hadiah project alpha haritu

F I T said...

@Theeggyolks thanks..hehe

@izzhfarhana woo best a..proj alpha tu ingat nk join gk dulu..tapi tak sempat a..deo tu dah beli..balik2 tgk dah lepas tarikh tamat contest tu..adoii.. abis RM16 beli Adidas deo tu...aishh

nak ikut g kl, bleh?cuti ni takde plan apa2 a.. heh

Eyriqazz said...

wah2,congratz.

http://eyriqazz.blogspot.com

F I T said...

@Eyriqazz tima kasih hehe

Post a Comment