Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, November 4, 2009

My Top 5 Treat List

Entry ni utk contest MY TOP 5 TREAT LIST..kalu rasa entry ni buruk dan hodoh tu tolong hempuk laptop korang ye..mungkin lepas tu entry ni jadi elok dan gempak giler sampai menang DELL INSPIRON 13 tu..mana tau kan.. tapi kalu korang tak baca lagi la tak nampak buruk entry ni.. kan? kan? hehehe

So berbalik pada ‘My Top 5 Treat List’. Anyway, contest ni dianjurkan oleh DELL. Biasalah dah Nuffnang iklankan. so cuba2 a mana tau ada 'ong' walaupun nasib suwey je sepanjang minggu..huk3...

List aku simple je..besa a..jiwa bosan..takde pe sangat nk angan-angan cm mat jenin..

Dan ni adalah ‘My Top 5 Treat List’:

  • I wish I will get a new laptop (like DELL INSPIRON 13). Laptop yg aku pakai skang ni dah nak masuk 4 tahun (Compaq Presario V2641). Spec mesti la dah ketinggalan zaman. Laptop zaman tok nenek dinosour tuh.. RAM pun 768Mb je (512Mb + 256Mb).. dah a guna RAM ddr1..mahal tu beb nak upgrade RAM..siot tul..bateri pn tahan tak sampai sejam je..adoii..jgnkan nk online kt kfc, kt luar umah pn tak sempat nk layan tenet kalu takde power cable...adoiii

  • please gimme a good job..I means good salary too lah..hehehe skang ni ye aku dok umah..active blogging and surfing dgn laptop cabuk ni yg sangatlah tak selesa (c'mon DELL. gimme ur new INSPIRON 13)..aku dok umah sbb nk tunggu pertengahan taun dpn utk sambung blaja..tapi kalu dah keja yg dapat gaji masyuk gila apa salahnya keja dulu..bila dah byk wit, baru sng nk blaja..takde a nk arapkan wit ptptn lagi..nk topap pn thegeh2..kna berjimat gila2..masa tu nk guna hp pn pakai prinsip 'never call except misscall n sms je'..aiiii

  • kalu bleh nk gi holiday. Dah 6 bulan terperap kt umah je.. kat Perlis ni..ye Perlis..dah a wayang pn takde..shoping complex yg btul2 complex apatah lagi.. kurang2 dapat gi tmpt yg sejuk cam genting or cameron higland tu cukup a..Please, I wanna run away from this hot and spicy place. Bayangkan macam mana panasnya bila ada dua musim di satu tempat..ye Perlis ada monsun tropika + khatulistiwa..panas tu beb.. Masa aku blaja kat Melaka dulu takde a azab camni panasnya..adoiii


  • ye ye..sapa tanak keta..keta impian aku BMW 3 series je..tapi wat masa skang nak guna Satria Neo CPS..Kancil?Viva?Saga?Wira?Rusa?Kelisa? tanak tanak..tu suma siblings and relative aku dah ada..takmo a sama dgn diorang..hehhe Ok pe Satria Neo CPS..kawan aku beli Hyundai Getz memang tak berbaloi a...harga sama je dgn Satria Neo..tapi cc utk Getz 1.4 je..kalu Satria Neo 1.6...tak ke keta tempatan lagi best.. jadi, Supportlah 'air tangan' tempatan. peace!

  • Last but not least, nak drive keta sendiri pusing-pusing satu Malaysia..just need some happiness and wanna release tension.. kebelakangan ni terlalu stress. 6 bulan tak gi jalan2. kawan pn takde..suma tgh blaja atau keja...ermm jiwa tak stabil mudah sangat naik angin..bila dah lama tak hujan, kering a satu2 tmpat tu..dan mudah a nk terbakar..so do i..(macam Karam Singh Walia dgn pepatah dia lak..hehehe) kurang-kurang dapat kuar jalan2 pn ok..nk release tension...kan best kalu ada kereta..bleh a nk cuti-cuti Malaysia.. pastu byk a bahan nk blogging..siap guna laptop DELL baru lagi (kalau dapat a INSPIRON 13 tu..hehe)..bestnya hidup..macam dalam iklan TV..so perfect,right?


Iklan komuniti Malaysia ini dibawakan khas untuk korang oleh FITRIHADI!

P/s: wanna get 3B as soon as possible.

what? 3B? It's BMW, Bungalow, Bini..hehehe



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

0 BUZZ!!!:

Post a Comment