Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Saturday, November 14, 2009

Oh Laptop tua ku merajuk sbb aku minat laptop lain..


hari ni laptop aku dok hang je..skali kat hdd aku bunyi benda tanggal.. patut a slow gila.. bila restart trus kuar BSOD..(Blue Screen Of Death)..'unmountable boot volume'..ni ada kaitan dgn hardware problem atau os a ni..siot tol.. nak masuk safe mode pn takleh.. cikale... CD installer pn takde nk masuk recovery console, abang aku bwk gi kedai dia..nk check disk lagi a takleh sbb takleh masuk recovery console.. tapi yg aku tau hdd aku dah hampeh..time2 ni gk a hdd aku nk cuti sakit..aiyaa cam tau2 je aku minat laptop lain..


tgk skang..aku edit pic guna Paint je.. ..ni pun guna PC abang aku..dia gi bercuti kat Indon... nasib baik..bleh gk bernafas..kalu tak, memang tak berinternet la aku..

sok nk kena gi cek a hdd laptop aku...dah 4 tahun baru skang dia nak meragam...adoii DELL, bagi a satu INSPIRON 13 tu.. laptop aku dah veteran ni...nak edit gambo yg bosar2 pn sangkut.. hampeh tul..cari makan pun susah... huk huk huk...


P/s: thanks to En. Melz yg kasi aku menang tempat pertama utk kuiz dalam blog dia.. tak caya? KLIK SINI hehehe



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

2 BUZZ!!!:

DaHLia said...

hr tu mcm ni laa rope laptopku gak...tensen sbb kena reformat balik...now rs performance k.o sejak beralih Vista ni...hoho

F I T said...

eh awak guna xp ke sblum tu???kalu tukar vista memang berat gk..now ada latest OS yg lagi ringan..windows 7..cuba a..

saya dh wat check disk..memang hard disk dah corrupt a..tu yg kuar blue screen tu..kena gi cari baru nnti..adoi

Post a Comment