Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Saturday, December 5, 2009

#100 entry - some tips n tricks..step off from click fraud!


*ini entry aku yg ke 100.. dah jubli emas dah hehe


disebabkan ini entry ke 100 so aku nak share something yg bermanfaat lagi membuka minda di kepala korang..

[ PART 1 ]


dah byk kali aku jumpa entry-entry dari bloggies-bloggies lain yg menegah nuffnanger dari menubuhkan pertubuhan atau yang sewaktu dengannya dengan tujuan untuk klik iklan nuffnang ramai2.. THAT IS SO WRONG!

yup aku baru sedar..n aku pn ada join dolu2...tapi satu je la..kat mana rahsia la...kang free2 aku kena tendang masuk gol dengan nuffnang.. dah la ada RM60++ dalam akaun skang ni.. haha

so pada freshie2 and bloggies2 tu plzz stay away from this club or whatever it is.. it's clearly having a click fraud scheme..dalam kata lain penipuan klik...

dulu pn aku pnah kena banned oleh google sbb termakan tips2 bodoh makhluk2 yg nak jatuhkan bangsa sendri.. tiap2 ari usaha klik guna byk pc..memang best bila earning naik cepat.. then one bad hair day, google sent email to me said that my adsense dah dijatuhkan hukuman mati..so sampai skang aku takleh create new adsense account.. so korang yg ada adsense tu plzz beware of click fraud!!! think before u click!

dan sebelum nuffnang mengetatkan pak polisi pengiklanan diorang, baik hentikan click fraud ni...kalu tak memang nanti free2 je korang kena tendang masuk gol!

nk tgk team2 yg kena
tendang masuk gol?? KLIK SINI!


[ PART 2 ]


kat sini aku nak ajar korang camna nak dapat earning dari nuffnang walaupun korang tak suruh sapa2 klik;
  • naikkan trafik
  1. letak link blog korang kat signature forum2 yg korang join.juga jgn lupa letak kat signature email korang..
  2. tulis hal2 semasa cm hiburan n berita panas.. lagi 'panas dari kuali' entry korang, lagi senang korang nak dapat top rank dalam google search..
  3. senaraikan blog korang kt blog community yang bertujuan untuk listkan blog2..bukan bertujuan untuk click fraud..ok? contoh blog community ; talkblogpromo dan blogmalaysia.com.. nk join ni kena letak banner logo diorang kt blog korang!
  4. ni tips dari entry Encik MelZ; aktifkan diri untuk antar review entry korang kat blog center seperti GengBlogger , IMCURTAIN, dan juga Innit Nuffnang! tapi nk join tu kena a register dulu k.
  5. letak je link blog korang kt name card korang..juga kt profile social network masing2 cam friendster, myspace, poker facebook dan apa-apa aje!

  • cari 'niche' atau kelainan dalam blog korang...supaya nnti niche tu bleh wat korang famos n bloggies akan datang lagi ke blog korang lpas first visit..contohnya;
  1. redmummy - makcik ni suka gila kaler merah..tu je niche dia..tapi dgn gaya penulisan serta content yg 'kaya' dan hubby dia yg geliga bab IT (blog manager) memang famous a diorang..jgn terkejut..aku ada bc redmummy ni dapat almost 40k dari nuffnang..tu pun tatau per month or per year!
  2. beautifulnara - niche dia gosip artis yg panas dari kuali a.. yg ni earning pn riban2 gk.. nara tu maksudnya negara dalam bahasa jepun..so apa maksud beautiful nara tu? lu pikir a sendiri, nabil!
  3. fatt chin choy - mamat ni aku pun tatau pa niche dia..maybe gaya cerita dia yg rilek yg wat org nak baca ditambah dgn funny sense dia..sbb tu kot..
  4. harga-kereta - niche dia mesti a harga semasa kereta kt Malaysia... lagipun skang org dah malas nk refer satu2 kt website2 keta atau pegi jenguk kt kedai.. klik je kt PC dah leh tau apa2 je harga kereta kt web ni..
  • ingat, bila ramai unique visitor, lagi byk peluang korang nak dapat MPM dari nuffnang..MPM ni buffered dan metred earning a..dalam kata lain, earn bukan dari klik mcm CPC, tapi dikira dari berapa ramai yg masuk blog korang.. INTERESTING kn? so langkah pertama tolong naikkan trafik blog korang..nnti kemudian hari tak pyh korang nk susah pyh nk click2..org tgk blog korng je dah dapat sen..

P/s: happy hundred entries! ceh ada hati gk nak promote blog sendiri kt tips niche tu (blog harga kereta) haha!

P/s 2: kalu ada fakta ni yg salah tolong betulkan ye..

P/s 3: still berusaha untuk naikkan trafik blog aku.. tips2 atas tu aku dapat dari makcik redmummy dan buku-buku rahsia jutawan internet Irfan Khairi.. klik banner bawah ni kalu nak order buku yg sesuai dgn korang.. memang tak rugi korang baca buku Encik Irfan Khairi ni sbb byk ilmu yg dia nk kongsi dgn korang!




[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

8 BUZZ!!!:

kenwooi said...

congrats on 100th post =)

kenwooi.com

F I T said...

thanks.. walaupun dah capai 100 entries tapi rasa cam tgh merangkak lagi heh!

Fatt Chin Choy said...

eh ada link aku
selamat berkenalan
haha

F I T said...

@Fatt Chin Choy haha slamat berkenalan.. ramai yg cakap2 pasal blog ko..sbb tu aku masukkan skali kt situ hehe..

LORD ZARA 札拉 said...

Congrats!!

=]

F I T said...

@LORD ZARA 札拉 : thanks.. ^_^ heh!

Framestone said...

he...23x cam mne la bro leh tersesat kat blog nie ek...

sape cakap xleh nk wat akaun absense... wat je..tp pakai email lain...

tang alamat wat cam nie

if dulu bit lot 1234... tukat la kepada No. 1234 or direct je buh 1234

tp kite start dari mula la ek... xkisah la.. asalkan kita dah tahu hala tuju yang benar di jalan absense he..23x

www.broframestone.com

F I T said...

@Framestone bukan dia cek nama penuh dgn alamat rumah ke??kang nk tipu dua tu tak sampai lak cek..tu yg kena banned lifetime tu..adoii

Post a Comment