Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Thursday, December 31, 2009

Blog wajib tayang 2009!

Nama model ni cik K. Lo (bukan nama sebenar). sapa berminat? tgk je la. sapa nk bagi kt korang!


Sepanjang aku berhempas pulas di arena penulisan maya ni, ada beberapa bloggies yang muncul memenuhi ruang pandangan mata aku. Dimana saja aku berjalan, ada saja link ke bloggies-bloggies tersebut!

Ada yang baru muncul, tetiba terus menuju ke puncak menara Burj Dubai, ada yang slow-slow tumbuh bagaikan pokok kacang panjang yang menjalar ke hujung ranting tertinggi dan ada gk yang dah sedia famous sebelum aku di arena maya ni.

Dari pemerhatian aku, inilah bloggies-bloggies yang sentiasa menghantui aku dimana saja aku berjalan di alam maya ni. cam hantu a kan sbb ada di mana2 ja. heh jgn marah a..
  • REDMUMMY (RM) - owner weblog ni hot mama gitu.. RM ni dah lama dah..sejak 2006 kot kalu tak silap. heh penulisan RM ni pasal shopping je..adoii byk wit akak ni cekau.. selain tu akak ni blogging pasal idup n family dia.. kelakar a jugak bila perempuan membebel.. heh akak ni membebel bukan membebel kosong.. skali dia membebel beratus ringgit masuk. jgn tak caya, earning dari weblog RM ni almost 40K..perghh pastu slalu gk akak ni wat advertorial ataupun review psl suatu produk or company. dari advertorial tu la akak ni dapat earn byk tu.. dan tak lupa gk hubby akak ni merangkap webmaster RM; encik sirman.. aku arap nnti dapat keja cam sirman yg expert dlm IT. heh!
  • GREAT TEACHER ONIZUKA - erm nak panggil pe ek?? pakcik ke abang ntah.. heh blog beliau ni famous gk.. ayat2 dlm blog beliau byk kepada hidangan ringan minda.. macam kopok twisties atau super ring a. mungkin kerana dia ni ramah di alam maya.. suka blogwalking dan bagi comment kt blog2 lain menjadikan beliau sentiasa menjadi perhatian bloggies-bloggies untuk sentiasa respon kepada blog beliau. owh rupanya beliau baru serius tahun ini dlm arena blogging...tahun yang lepas2 cam cold ja blog dia..
  • MELBLOGGER - a'ah bro ni baru je tahun ni berlegar-legar di arena maya ni..pergh tiba2 je blog dia memecut meninggalkan aku. dengan bersenjatakan, ayat yg smart, idea yg gempak, blog pn 'tempting', memang tak dapat dinafikan dia akan menjadi top blogger suatu ari nanti! Yang best, blog bro ni ada kuiz.. siap ada point/mata lagi.. nnti bila dh byk leh redeem adiah.. cayala bro! tak penah terpikir lak bloggies leh wat contest gini!
  • CIKEPAL - cik epal? dulu nama chipsmore... pastu tukar jadi epal lak.. a'ah dia ni pun baru je berjinak2 dlm arena maya ni tahun ni. aku knal dia before dia clash dgn pakwe dia.. time tu dia takde la famous pn.. visitor pn lebih kurang cam weblog aku je..follower pn skit ja.. then ada satu post tu cik epal meletup sbb pakwe dia curang n putus, terus blog cik epal ni famous. unique visitor ke blog cik epal ni lak mengalir macam empangan pecah. tgk a skang.. siap wat geng cik epal lagi.. woo tuah ayam ada di kaki, tuah cik epal ada dimana? korang tengok le sendri blog dia!
  • SEPET - erm byk gk blog2 yg aku jengah ada link cik sepet ni. pe yg best a blog dia? maybe sbb kisah idup dia yang best.. ditambah plak dgn penerangan cita yg smart, isi yang mantop, bleh bagi markah 90%. tapi mungkin gk sbb dia suka exchange link dgn orang.. sbb tu kebanyakan blog yg aku lalu ada je link cik sepet ni... adoi bertambah sepet la mata jawa aku yg sememangnya sepet ni!
  • IZZAHFARHANA - cik izzah ni pun baru je blogging.. pun ramah cam brader GTO.. bleh kata ramai gk yg letak link cik izzah ni kat blog masing2.. anyway aku knal dia pn sbb dia blogger perlis...bukan sng nak jumpa blogger di Perlis ni..besa la kitorang ujung dunia.. tak open sgt dgn dunia IT ni. sbb tu aku ambik course IT. mana bleh ketinggalan zaman..


P/s: blog aku? erm sapa la sanggup nk link blog aku. (sila baca dengan nada yang paling sedih dan diiringi dengan bunyi guruh serta hujan.)

Sapa2 yg takde dlm list atas tu tak bermakna korang tak famous. cuma terlepas dari pandangan mata aku ja. Apa pun aku nk ucap kt korang;

HAPPY NU YEAR!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

13 BUZZ!!!:

kenwooi said...

what about my blog?? haha.
just joking! nice list btw =)

kenwooi.com

F I T said...

alaa u famous among chinese bloggies..no wonder lah..but i cant deny that ur blog has a really great content..u r best, man!

Melz said...

hoho thnx FIT :) aku macam teringin nak review blog jugak nie :) huhu nanti aku tagged miahaha . pasal
Quiz 8 : Tunggu .. tak lama jer lagi

F I T said...

hehe ok..no hal a..

bagus a..dah lama tak de quiz2 ni..boring oo takde kuiz..heh!

izzahfarhana said...

aikk ade terselit gak.hehe btw by hook or by crook try to post next week ;) haha delay smpai tahun baruuuu tuuuu.boleh kasi greeting card sekalikkk kan hehehe thanks ya ;)

Big Boys Oven said...

how about me? . . . ..

kisahsenasi said...

yeah... i pun makin suka ngan cik epal... cumer jeles sebab unique visitor die... mesti 1k ke atas...

F I T said...

@izzahfarhana hehe dah byk terselit kt blog org..so terselit kt sini a.. delay lama pn takpe..tak kisah a..heh

@Big Boys Oven kan ada tulis bawah tu..mana yg takde dlm list tak bermakna korang tak famous.. blog awak terlepas dari mata saya kot. nanti a ok.Peace!

@kisahsensasi tu a pasal..unique visitor dia memang gempaq a..kena putus cinta gk ni..tapi saya takde awek a..camna nk putus cinta ek??haha!

Eyriqazz said...

wah2,ada juga blog saya..ble panggil saya abang je..baruje 27...opps..dah 28 tahun,tahun ini..Tunggu,malam ni saya tag kamu...

P/s :Word verification tu bila nak buang?Senang nak komen...

Eyriqazz said...

FIT telah di tagkan ...sila rujuk sini :

http://eyriqazz.blogspot.com/2010/01/contest-baru-pulak.html

F I T said...

@Eyriqazz dah buang word verification..bkn pe..letak sbb wat anonymous bleh comment..so takut ada spam a..arap takde kot bila dh off.. heh!

dah kena tag??woo cam segan a plak..hehe thanks!

Independent Queen said...

Happy New Year to u too FIT.. Thanks krn tak lupa dropped by and wishing me the same thing.

Blog I x boleh fofular.. nanti masuk newspaper sbb seksi sgt.. hahah.

F I T said...

ok..my pleasure.. ^_^

owh ye ke? takpe2... jadi silent blogger pn ok je.. hehe!

Post a Comment