Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Friday, December 11, 2009

bukan angan-angan tapi impian

kat sini aku nk share skit my wishlist...semua orang pn ada impian Illyana sendiri kan. hoho ^o^

1| iPod
Aku nk iPod bkn pe.. sng nk save berjuta-juta lagu.. skang ni aku guna handphone Nokia 5220 Express Music aku je wat dgr lagu..

lagipun aku perlu dgr lagu untuk centralize kan balik emosi dan semangat aku..kengkadang down, kengkadang rasa weak so lagu a yg bleh wat aku waras balik ^_^ lagu inggeris je k..melayu not interested sgt.. indon ok lagi sesetengahnya.. lagipun muzik inggeris sekarang dah back into 90's rhythm.. huhu best2!


2| High Perfomance PC
Sekarang ni segalanya aku nak tukar..sbb dah 4 taun aku guna laptop Compaq Presario V2000 ni..adoii dgn update terbaru software2 yg aku guna, betul2 dah memberatkan laptop aku.. ini guna safari pn still sangkut skit2.. apatah lagi nk edit gambar n grafik yg berskala besar..

tikus ni pn dh nk mampus kot.. nk tekan pn kena tekan kuat2..



3| Sony PSP
kenapa aku nk benda alah ni? sbb dia raja segala multimedia..nk surfing bleh, game bleh, tgk cita pn bleh, dgr Mp3 pn bleh..semua bleh a..

lagipun memang sesuai untuk guys sbb kalu bosan tunggu girl shoping, bleh layan PSP ni..

dan ada berita terbaru.. SONY tengah usahakan PSP Phone plak..wooo canggih2...mesti kalah iPhone hehe


4| Smartphone with full keypad
buat masa skang aku selesa lagi guna Nokia 5220 Xpress Music aku...sbb leh dgr lagu..nk jwb call sambil dgr lagu pn sng je..

kebelakangan ni bila free aku suka dgr Mp3 sambil main sudoku.. haha bijak a sapa cipta sudoku tu..ada tips n tricks dia..masih byk aku erlu blajar supaya tak stuck dgn nombor2 yg berselisih!

erm kalu smartphone yg ada full keypad ni aku harap dapat guna bila dah keja nnti.. lagipun sng nk on9 kat tempat2 ada wi-fi.. leh a update blog n fb slalu.. ^_^

adoi i'm a yesterday guy..don' leave me, technology!


5| DSLR camera
well untuk basic aku harap dapat Canon EOS 1000D* atau Nikon D60*.. dgn harga lebih kurang RM2000 korang leh dapat body + 1 lens set (sumber dari effguide.com)..adoiyaii mana nk cekau wit a..

skang ni aku guna handphone je utk tangkap gambar..2MP** je.. tapi bak kata Shizukana Studio, gambar yg terbaik bukan dikira berdasarkan MP atau harga kamera, tapi teknik serta kreativiti semasa tangkap gambar..

so bagi aku takde masalah guna kamera hp..asalkan tau dapat angle terbaik dh cukup..utk lighting leh edit guna Adobe Photoshop.. aku pandai je wat bagi nampak cam gambar yang guna DSLR camera haha DSLR wannabe! ^_^


6| become the biggest 'fit'
hehe apa kena mengena brad pitt wat kt sini? aku nk tunjuk perut dia je.. adoii sejak dok umah ni selera aku dah macam kucing dapat ikan je..ye la makan free ^_^

skang ni aku tgh pakai krim halia..panas2! arap2 cair a lemak2 kat perut tu haha

aku tgk body aku, bahagian dada ke atas dah sasa dh cam mamat sebelah ni..dada, bahu n lengan dah mantap dah..tapi bila tgk perut fail la plak..adoii tolong2!!



7| Beli keta
insyaallah kalu ada rezeki.. ^_^ aku suka satria neo CPS ni sbb dia ultimate version..means modification dah max a..rugi je la kalu tukar barang lagi..

lagipun aku malas a nk pk pasal modi2 ni..wat pening pala je..beli je yg ultimate version macam moto Lagenda ZR aku..sng cita.. hehe

harga? RM60,000 ++ (utk auto transmission, sila cek web Harga Kereta)



8| bwk mak gi umrah
last but not least, aku nk bawak mak gi umrah.. taun ni (2009) sedara mara aku suma gi umrah sama2..mak je tak gi sbb kena jg cucu..erm dah tua2 pn kna ngasuh budak2 lagi.. tak patut btul..

sian lak bila tgk mak dgr cita2 dari mekah..kalu bleh aku nk mak yg cita kt diorang..mak pnah kata dia teringin nak gi ke mekah lagi..

aku harap aku sempat bawa dia gi Mekah sebelum keadaan tak mengizinkan..


*new udpdate! nampaknya dah salah kira a sebelum ni..sorry!
**Mega Pixel


P/s: permintaan mungkin berubah mengikut kehendak semasa ^_^



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

5 BUZZ!!!:

Siti Mastura said...

yg bawa mak g umrah tu..

sepatutnya kena letak yang 1st sekali..

aiyoo

ada ka patut letak last

F I T said...

ntah..segan lak nk letak first..nnti org kata anak manja lak..haha ^_^

Melz said...

aku tengah aim 2 bijik je nie

sony idou + DSLR hahahaha

Eyriqazz said...

Akupun teringin nak DSLR...skang pakai kamera lamajer...huhuhu..anyway,bagus u ingat kat mak ayah n buat wish list hajitu..sejuk hati diorang...

http://eyriqazz.blogspot.com/

F I T said...

@Melz...pergh sony idou..harga rasanya riban2 tu..kamera DSLR nk ambik jenis pe??kalu plan nk beli, baik bro refer kt link atas tu..baru update je..

@Eyriqazz kamera DSLR memang dah jadi fenomena skang..sapa tanak..

heh..saya ada mak je..ayah dh takde..tu yg nk jaga mak betul2 tu..

Post a Comment