Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Saturday, December 19, 2009

Cara buang Blogger bar di bhgn atas blog?

Hi.. camna dgn fav icon korang utk tutorial yang sebelumnya?? dah boleh tukar?? kalu dah tukar, jom ikut tutorial yang seterusnya.. tutorial ni pn utk pengguna blogger.com...

bagaimana nak buang blogspot bar yg berada kt bahagian paling atas skali kt blog korang tu? contohnya cam dlm snapshot bawah ni...



caranya mudah saja... ada 3 step ja;

  • copy kod kat dalam kotak ni


  • pastu masuk DASHBOARD korang, tekan LAYOUT, pastu EDIT HTML... cari perkataan /* VARIABLE DEFINATION dalam template code korang.. selalunya perkatan tu ada kat bahagian atas sekali.. tgk contoh dalam gambar di bawah!


  • last skali korang paste a kod tu sebelum perkataan /* VARIABLE DEFINATION tu.. tolong alert tanda slash dan bintang tu ok... pastu klik a SAVE TEMPLATE..
dah siap..cuba tgk blog korang ada lagi ke tak blogger bar kt atas blog korang..


P/s: byk lagi tutorial yg digunakan dlm weblog ni nk share dgn korang.. hit me back! happy blogging!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

5 BUZZ!!!:

Umie gg rabbit said...

Terima kasih :)

Pemerhati Kehidupan Dunia said...

Tak jumpa pun perkataan tu dln html blog sy.

Mohamad Azriff Aziz said...

nice.. i try it..hihiihi

Naisophon said...

TQ!

cEro said...

terima kasih berkongsi...
aku guna utk blog aku..

Post a Comment