Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, December 2, 2009

Lepas accident, kecurian lak.. Siot btul!

Tarikh: Dec 2, 2009
Masa: tengah hari


Pagi tadi aku drive gi jeti Kuala Perlis.. nak antar family aku gi Langkawi..pastu balik sampai umah je ada accident dpn umah aku.. time ni dah takde apa dah...jadi pun sejam sblum tu...masa aku sampai umah tu dalam kul 12.30 tgh hari..

kjadian ni moto langgar keta...bukan keta langgar moto.. sengal tul..yg lagi sengalnya, pompuan lak yg bwk moto tu.. bukannya menunggang secara lemah lembut lagi romantik macam nk gi honeymoon..tapi macam dia nak sendri nk bersalin..

apa nk jadi la zaman skang ni?? tambah2 budak kampung..pikir bukannya untuk jangka panjang..pk untuk sesaat ke depan je..laju ke tak laju ke diorang tak pk betapa besarnya kuasa '1 saat' yang Allah bagi tu..jap je bleh ubah idup ni dalam sesaat..time aku drive or ride tu je aku pk pasal 'The Power of 1 second' ni.. mintak simpang malaikat 44 lah..

berbalik pada cita accident tadi, time ni hujan..so jalan licin.. budak pompuan tu brake mencakar sampai melelong moto dia.. keta tu dah slow n masuk sebelah kiri nk bagi laluan.. dah tak sempat budak pompuan tu nk berhenti, brek pun tak stop trus makan bumper kanan keta sebelah kanan..tayar pn pecah...terus terbabas masuk semak... yg budak pompuan tu patah kaki.. so sapa salah???? aku tanak kata apa2..korang a kata... tgk a keta ni..kemek bumper depan plus tayar pancit..kuat gk footrest LC135 ni sampai kemek sport rim keta ni...tayar keta pn kena toreh smpai berlubang..




Ni lak moto budak pompuan ni..abis kopak sebelah kanan moto ni.. LC135 beb..arga mau lebih 6 riban...budak pompuan tu kata dia ada hal penting..tu yg bwk laju.. yg bro bwk keta ni kata budak pompuan tu tgh seluk raga..ntah apa yg dia seluk tatau a..



pastu ptg tu dah takde org..tiba2 ada lak keta cabuk ni stop..aku tgk je la..alih2 dia buka pintu keta tu..pintu blakang dia memang osak so tak berkunci..macam bangang je mamat dua ekor ni..bleh dia gi kopak set radio keta tu.. dasar manusia takde otak tul.. aku pn tangkap le gambar...dah tunjuk kat tuan keta tu..kot a nk dakwa budak dua ekor ni...skurang2nya aku ada buktinya..


mamat baju putih ni kira macam kuli cacai a..buat je apa tuan anjing tu suruh..siap pegi bungkus set radio tu dgn suratkhabar.. pastu tuan anjing tu lap bekas cap jari dgn suratkhabar tu...konon tanak lekat cap jari a.. ceh panggil je team CSI yg ada 3team tu; CSI:Crime Scene Investigation, miami, new york,..takpun malaysia ada gk team CSI diorang...mampus la korang masuk neraka penjara...lagipun aku ada gambar korang la...antar je gi rakan cop!


panas ati tul a..ye aku dalam umah je time tu...takkan aku nk kuar kot..kang tak pasal2 setan2 diorang tu kuarkan parang ke pistol ke mampus aku.. bukan tatau org zaman skang...macam-macam ada.. ni a ketua mafia yg kopek set radio dlm keta tu..bangang tul..


yup aku marah sebab kemungkaran berlaku depan mata aku..tapi apa nk wat aku tak mampu nk cegah guna nasihat atau tangan seperti yg Islam suruh...yg bleh guna hati je la.. kita cela golongan2 setan camni dan berdoa supaya kita tak jadi org cam gitu..

sapa2 yg accident tu tolong a ambik set radio korang n barang berharga sebelum tinggalkan keta..kang lagi naya lak nasib korang..kalu moto tu nasib korang a..budak2 setan moto ni target brake disc and tyre je..tapi logo yamaha yg singgit pn nak kebas...cam bangang je..


P/s: Sila ambik ikhtibar ye...rasional diperlukan disini...

P/s 2: aku pnah brek sampai drift sbb nk elak keta.. memang motor takkan stop..tapi nasib baik a aku tak terlnggar keta yg aku nk elak tu..moto dah bergerak senget ke depan.. time tu pk moto n family aku je..naya moto aku kalo hancur.. nasib baik aku pandai control drift moto ni..tak penah lak jatuh..maybe sbb dah byk kali terjadi..so dah terbiasa lak..tapi nk wat saja2 aku tak berani a..kang tak jadi, cari pasal lak.. haha agaknya tu sixth sense aku kot.. aku tak pnah accident sbb aku memang alert gila..lagipun aku laju bila clear je..kalu keadaan tak mengizinkan aku bawak romantik je..motor aku ni kira dah cam makwe a.. kna jaga leklok.. syukur a sbb dh byk kali berjaya elak dari berlanggar..kengkadang motor kuar tiba, kengkadang keta nk cilok..huh mintak simpang malaikat 44 la..so pk2 a bila nk laju n bila nk romantik.. salah pk korang pegi la dulu...

P/s 3: panjang lak p/s 2 tu...hehe arini rasa nk membebel a walaupun realiti dan hakikatnya aku ni seorang yg pendiam n shy.. psl accident ni, aku nk bersenang-lenang dalam umah pn takleh.. pantang aku alone kt umah je mesti ada hal2 yg menggangu fikiran..aishhh



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

2 BUZZ!!!:

Independent Queen said...

Bersabar yea... =)

F I T said...

thanks cik IQ..tgh bersabar a ni.. :D

Post a Comment