Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Thursday, December 17, 2009

Say NO to CLICK FRAUD!



Sila copy kod dlm box utk mendapatkan campaign badge dan letakkan di web/blog anda!


Tujuan:
  • mengelakkan bloggies2 dari di BANNED atau DIGANTUNG BAYARAN pada masa akan datang
  • menghentikan kegiatan mengklik iklan secara berkumpulan dan berterusan
  • berkongsi kesan penipuan klik pada iklan-iklan nuffnang
  • menyedarkan bloggies2 bahawa menyertai team klik-klik iklan adalah salah

click fraud...apa itu click fraud?? fraud maknanya penipuan..

jadi bayangkan la korang iklankan brg jualan korang via web advertising company..1 klik korang kena byr 25 sen..apa akan jadi kalu seribu orang klik tanpa membeli produk korang..tapi yg klik tu lebih kepada nk dapatkan komisen dari advertising company macam nuffnang atau google adsense? sah2 korang akan rugi...perniagaan lingkup!

jadi untuk elakkan click fraud ni, advertising company tu akan wat click policy! contohnya google dah ketatkan policy click diorang...maknanya korang takleh sesuka ati klik google adsense tu setiap masa...tak kira la korang guna semua pc dalam cc untuk klik 1 ads...walaupun korang tukar IP address pc korang..google tetap leh detect click fraud korang..sbbnya kalu ada benda pelik berlaku pada ads diorang, diorang akan cop sbg click fraud!

nuffnang mungkin akan, sedang atau sudah mengetatkan click policy ni... aku dgr berapa ramai yg dh dibekukan akaun diorang.. tapi kita still tatau.. memang korang ada dapat wit bila join 'android click team' ni.. tapi betul ke cara tu? redmummy.com tak pernah pn guna cara tu untuk dapat almost 40K from nuffnang..

aku nk nasihat secara baik kepada bloggies semua dan aku juga nasihat diri aku; berhentilah join android click team ni, berhentilah click nuffnang ads secara berkumpulan, berhentilah melakukan something yang membunuh kepercayaan nuffnang kepada korang...

aku tanak jadi bangsa yang menjatuhkan bangsa sendiri.. seperti yg dah jadi pada aku masa join google adsense.. kebanyakan yg kaya n dah dapat wit dari google adsense, menyuruh kita untuk klik adsense tu sendri byk kali! that's so wrong..

aku sedar benda tu salah, bila nama aku dah dibanned oleh google for my whole life.. skarang langsung tak dapat join dah.. memang dah termaktub dalam policy diorang.. kita je yg ambik mudah dan percaya dgn makhluk2 yg nk jatuhkan bangsa sendri! kalu nk tipu personal detail utk register kali kedua pn, camna nk tulis nama kat cek tu? takkan nk tipu? kang tak sampai cek korang tu!

jadi, adakah nuffnang akan jua berbuat demikian? tunggu lah bila syarikat2 mengadu ttg kerugian melalui pengiklanan nuffnang..nuffnang pasti akan bertindak!




P/s: dah ada 3 android click team yg kena banned..nak tau? KLIK SINI!

P/p/s: bangunlah bangsa Malaysia! tanak jatuh2 dah!

P/p/p/s: Baca entry terbaru tentang tindakan nuffnang ke atas click fraud di FITRIHADI.COM



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

4 BUZZ!!!:

Dosz said...

click fraud tu nak untung cepat je... kalau content power.. apa nak takut kan?

F I T said...

a'ah..content power baru trafik jam!heh aku ada bukti tanpa click fraud, aku still dapat earn dari nuffnang.. caya la nuffnang!

Shidi Shah said...

pdan muker sape yg kne banned 2.hehe

Sharinginfoz said...

bagus ni inisiatif bagi mengalakkan blogger lebih berhemah...

Beli Guna Voucher???

Post a Comment