Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Tuesday, December 15, 2009

Weblog Harga Kereta revealed!

dh nk masuk tahun 201o... ada lagi 15 hari lagi..

entry kali ini aku nk perkenalkan weblog harga kereta yg aku wat utk seluruh warga 1 Malaysia.. tujuan aku cuma nk mudahkan driver2 kt 1 Malaysia ni.. ni link harga kereta tu http://harga-kereta.blogspot.com..

demi memenuhi polisi capaian maklumat 3 klik*, aku wat weblog harga kereta tu supaya mudah driver2 nk refer harga kereta semasa tanpa susah payah buka paper, gi kedai2 kereta ataupun buka laman web kereta satu-satu untuk survey kereta.. lagipun sblum wujud weblog harga kereta tu, takde pn list harga kereta Malaysia di alam maya ni (maybe ada but not all cars are in the list).. so aku pn pk untuk wujudkan referance blog utk harga kereta di Malaysia!

disebabkan time tu aku cuma nk test market, jadi aku pun wujudkan identiti kedua; PAKUPAKIZ! bukan pe..kot a weblog ni takde sambutan kang wat malu je tonjolkan diri..


ini la PAKUPAKIZ kalu korang nk tau.. mesti korang tau sapa di sebalik glasses yg hi-tech tu..

dalam bulan Jun kot aku bina weblog ni..ambik masa sebulan gk untuk lengkapkan kesemua maklumat dan bahan..so skang ni aku jadi web master je update harga-harga kereta setiap bulan.. bahan2 suma dh lengkap..

dalam bulan pertama je aku tgk hits ke weblog harga kereta ni memang memberangsangkan.. skang ni kalu korang googling 'harga kereta' atau nama2 keta, mesti ada weblog harga kereta tu..walaupun bukan top rank, tapi still ada dlm google search tu..maybe bleh capai top rank tu dlm beberapa jangka masa yg panjang kalu takde aral melintang... yg leading automotive website kt Malaysia skang ni PAULTAN a.. otai kereta dh tu!


atas ni menunjukkan bilangan unique visitor yg masuk weblog harga kereta tu untuk bulan november... utk bulan2 yg lepas, unique visitor dlm sehari bleh dapat lebih kurang 100 lebih... tapi menjelang akhir tahun ni berkurang a...maybe tak ramai yg plan nk beli keta baru bila dh akhir tahun..masing2 nk bercuti dgn family..


lagi satu pencapaian membanggakan, visitor bukan saja datang dari Malaysia, tapi juga luar negara.. jadi, sapa2 nk letak iklan untuk negara2 luar leh a letak kat weblog harga kereta ni.. Klik je button CONTACT FIT!

apa yg korang leh wat kat weblog harga kereta ni?

  • refer harga kereta yg dijual secara rasmi di Malaysia yang dikemaskini setiap sebulan sekali.
  • survey dan pilih kereta-kereta yang korang nk beli melalui gambar-gambar yg disediakan bersama senarai harga kereta.
  • klu korang nk lebih informasi pasal kereta yg korang minat, masih ada link-link ke laman web kereta tempatan (kebanyakannya web Malaysia)
link ke weblog harga kereta tu ada di bawah banner (CAR'S PRICE)..bleh klik situ ok..

jadi apa kata korang bookmark weblog harga kereta tu atau follow je supaya nnti korang bleh refer pada masa depan, atau maybe kawan2 korang nk tau harga kereta semasa korang leh tunjuk weblog tu kt kawan korang..


*3 klik adalah tahap user friendly untuk capaian maklumat dlm web/blog korang (sumber dari IrfanKhairi.com)



Iklan komuniti Malaysia ini dibawakan khas untuk korang oleh FITRIHADI!


P/s: masih belajar untuk berblogging..



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

4 BUZZ!!!:

Aidi-Safuan said...

wah...besh2...thanx~

F I T said...

heh takde hal a..

lizz said...

wow! hebat, baru lagi tapi unique visitors mantap!!!

F I T said...

heh cuba nasib je..

Post a Comment