Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, January 6, 2010

The Biggest FIT - Cuti Diet

Setelah dua hari berhempas pulas dengan exercise dan diet yg agak berjaya, hari ni masa untuk cuti diet lak.. sebab pe? tak baik bagi kejutan kat badan bila nk diet..kena selang2 skit..baru efektif..

so tgh ari tadi gi ambik glasses baru..yg lama tak best pakai dh.. heh alang2 KFC pn dekat je, masuk je la nk tapau.. lagipun kan ada meal baru dari KFC; Zinger Tower + nachos.. hehe superb beb.. sapa2 yg belum rasa lagi leh gi serbu KFC skang.. Harga set Zinger Tower ni RM9.90 je.. tambah coleslow besar RM4.90..



Coleslow tu tak termasuk dalam set Zinger Tower k. tu fit beli tambah sebab dua hari tak makan sayur.. tak baik utk badan.. heh!

Sebenarnya umah fit takde orang minggu ni..mak stay jap dgn kakak kat Perak. Kakak baru start mengajar..so ahad lepas kitorang konvoi 3 keta untuk pindah barang2 kakak ke Perak..

jadi, bila dok sorang kt umah ni leh a wat diet n exercise.. skang perut pun turun 1cm.. heh nak tau apa fit wat dalam dua hari lepas?
  • makan makanan diet seperti dalam Entry ni.. fit makan roti bakar+telur separuh masak=sarapan.. biskut gandum+teh lipton+air masak=anytime.. sosej+roti=dinner.. memang makanan tu untuk turunkan perut dan tingkatkan pembakaran lemak.. tapi skit2 je k.. bagi ilang lapar je.. yg penting takde makanan bergoreng/kolestrol!
  • wat sit up, hip bridge dan reverse crunch.. semua ni senaman tumpu untuk perut je.. sapa nk potong lemak kat perut leh cuba kt umah tiga senaman perut ni. ingat, makan skit sebelum exercise dapat tingkatkan lagi pembakaran lemak. nk sapu krim halia kt perut pn bleh.. hehe
Sit Up


Reverse Crunch


Hip Bridge


Owh malam ni fit masak sendiri sbb nak makan nasi. dua hari sebelumnya tak makan malam pn. ganti dgn supper bersama biskut gandum. so dinner tadi ada lauk telur goreng, sup ayam dan kicap yg dicampur cili padi.. cukup a kan untuk fit n abang fit je..

tapi tak sangka lak senang je nk wat sup ayam ni.. ingatkan nk kena membanting tulang empat kerat dulu baru menjadi hehe kalau nak tengok resipinya leh KLIK SINI. memang refer situ pn..heh thanks encik Google..

takpun ikut je rahsia masakan dari fit ni..bahan nak wat sup ni ada tiga je yg penting;
  • ayam
  • air
  • dan kiub ayam maggi seketul

yg lain tu kalu nk lagi sedap letak a kulit kayu manis ke, bunga lawang ke, daun sup dan daun bawang ke..pastu tambah a sayur cam lobak merah ke, kobis ke...pergh cam chef lak.. main campak2 je.. last2 sedap gak.. tak cukup masin letak garam secukup rasa.. hasilnya..



Sup memang bagus untuk diet sebab banyak cecair untuk bantu pembakaran lemak!


P/s: sok kembali berdiet.. heh kerana perut yang membelon, ku redah penat lelah untuk mendapatkan perut yg fit!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

23 BUZZ!!!:

FarhanaDr said...

Yep.. Sup atau tomyam mmg bagus untuk diet.. Heehee.. Ku juge sdang diet ni.. jom jom same2.. ;)

Eyriqazz said...

Nyam...sedap...dahla blom bfast lagi ni..adushh...

http://eyriqazz.blogspot.com/2010/01/kuiz-bersama-eyriqazzgreat-teacher.html

F I T said...

@FarhanaDr heh jom pakat ramai2 diet... be the biggest FIT..heh ^_^

@Eyriqazz haha..sedap yg mana??kfc ke sup??

oh pasal kuiz tu dah jwb semalam..tapi sejam lpas publish a..cam tak yakin ja sbb lambat..bila nk announce winner?

cik yaya said...

dap nyeee zinger tower tu T_T

F I T said...

superb woo..suma rasa ada..masam manis masin..memang cukup rasa a..dgn nachos lagi..gi a try cepat..

cik yaya said...

kalau kfc sblh je ngn opis mesti dah g dah fit oii

F I T said...

heh takpe..zinger tower tu baru kuar je..tak ilang mana pn..weekend ni gi a makan dgn fiance..cewah mesti romantik kn hehe

cik yaya said...

alahai en tunang jauhhhh..hihihihihi

F I T said...

la ye ke??takpe, wat cam saya ni..tapau je sng cita heh

cik yaya said...

hahahahahaha..bagus lah idea ituw ;)

F I T said...

yupp baik punya..untuk lone ranger cam saya haha

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sodap nampak.. haishh.. boley tlg masak utk sumi la pasni.. ^_^

F I T said...

boleh2..nak order pe lagi? haha ni sup campak2 je ni.. tak special mana pn. ntah2 sumi masak lagi sedap pe :D

amirah said...

sup ayam campak2
from chef fit
mai semangkuk...ahakss

F I T said...

haha sup orang bujang..hentam saja la..

Kancilbiru said...

aku bab nak sit up noh yang selalu fail. agak-agak kalau aku skipping jer ko rasa bleh kurus tak? muaahahaa

F I T said...

bleh agaknya..janji kena aktif..jgn dok nganga atau berdengkur ja..kang beku lemak2 tu..haha ^_^

fiza said...

Salam Shy guy FIT (^_^),

Selamat berdiet dengan sihat, jarang dgr lelaki berdiet ni.

enyheartsdiamond said...

eny suka tomyam..nanti hantar delivery ke rumah k :)

F I T said...

@fiza salam..heh panggil fit je sng.. tak diet kang makin membelon badan ni..tamau a..obesiti kang byk penyakit lak haha

@enyheartsdiamond tomyam??tak blaja lagi a..skang br tau masak sup n ayam masak kicap je..takpe2..nnti dh pandai wat tom yam fit antar ke umah heh ^_^

Sharinginfoz said...

alamak memang sedap ni kfc.. anyway click ur milo and samsung.....

Petrol Tanpa Subsidi????

Nak Gelak Ke Tak????

Kyuubi_85 said...

tak nak diet!! huhu... badan aku ni kurus macam cicak...
jenguk sini Tips untuk tambah berat badan

F I T said...

@Kyuubi_85 kalu dah kurus, tambah a berat..bina badan..hehe bleh a nk makan tido je..perghh best2

Post a Comment