Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, January 20, 2010

Contest Dialog Lucu

Sila klik banner di 'alif ta sin' untuk ke blog penaja!

Edisi gila kontez versi kanak-kanak ribena ni kali ke berapa ntah... mesti korang dah bosan sebab blog ni ada contest je back to back.. sabau je la ek. gimme time to rest. nnti I'll be back on entry yang berilmiah sikit.

Owh ya, contest ni dianjurkan oleh sebuah tadika. Canggih tu tadika ada blog. Caya la. Ni first time jumpa tadika yang ada blog. Sejuk hati mak bapak boleh tengok aktiviti anak-anak diorang dalam blog tadika ni.

Fyi, nama tadika tu Tadika Aulad Jannah maknanya tadika Kanak-Kanak Syurga. Cantik kan nama tadika tu? Heh, ada gak guna masuk sekolah agama dulu ni. Dapat gak ingat sikit-sikit perkataan Arab! Sekarang dah banyak hilang ingatan a :P

Actually, contest ni memerlukan korang untuk reka dialog paling kreatif untuk gambar kanak-kanak berikut;


Boy 1: Karim, tu geng bas sekolah ke dalam bas kuning tu?
Boy 2: Hah? Kau biar betul, Hashim. Mana ada la. Tu geng bas rosak a.
Boy 3: Eh Yuna senyum kat aku lah. Kena bagi senyuman paling comel kat dia baru dia nak kawan dengan aku. Hik hik hik!


Hah ini je korang kena wat. Itu semua ayat fit ok. Pure and fresh dari ladang. No copycat a. Kalau korang nak join KLIK SINI! Ingat kontez ni berakhir pada Januari 31,2010. So cepat-cepat submit sebelum melepas. Hadiah memang masyuk woo! Cash and carry hihi..


P/s: teringat zaman tadika dulu. Innocent gila. Innocent itu cute tau. haha yang takleh tahan last event kena menari pakai skirt ramai-ramai. perghh jadi pom pom girl lak. adoii! segannya sekarang ni kalu tengok gambar kat event tu.

P/p/s: Moga cikgu Fauziah sihat selalu. Thanks sangat-sangat sebab ajar A-Z dan 1-10. Tadika Semadong memang best! ^_^



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

8 BUZZ!!!:

kakpah said...

salam tuan rumah. kakpah datang ni ahaks....

F I T said...

@kakpah wsalam. hehe okay..selamat datang. thanks for visiting ^_^

Eyriqazz said...

gud luck fitri..kreatif juga pemikiran fitri..

Great Teacher Onizuka

F I T said...

@Eyriqazz thanks.. hehe hari ni banyak perah otak je..saja suka-suka nak buat contest. :)

aien_Raz said...

menarik!! suke2!!
good luck fit (^^,)

F I T said...

@aien_Raz hehe thanks :)

Wan Perlis said...

goodluck..kita meriahkan contest ni

Anonymous said...

Hey. I don't normally leave comments, but I just wanted to say thanks for the great information. I have a blog too, though
I don't write as good as you do, but if you want to check it out here it is. Thanks again and have a great day!

Feral Druid PvP

Post a Comment