Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Thursday, January 14, 2010

Kempen Jom Melencong; Bila Salji Turun di Perlis



Salah satu keistimewaan bila stay kat perlis ni korang boleh merasa salji. tapi takde la setebal salji macam kat luar negara tu. pastu lak salji ni turun sampai masuk rumah. Best tu salji masuk rumah.. perghh hebat a Perlis!

Apa-apa pun, terima kasih la kat kerajaan Perlis di bawah pimpinan Dato' Dr. Md Isa Sabu dan sebuah syarikat yang bertungkus lumus mencipta salji sehingga memenuhi ruang udara Perlis ni. Sampaikan kitorang rakyat Perlis ni kena sapu salji-salji yang turun tu sebab banyak sangat.

Kalu korang nak tau, salji kat Perlis ni ada musimnya. tapi selalunya salji ni turun time malam-malam je..siang-siang jarang turun sebab panas.. ye la..malam kan sejuk..lebih afdal a untuk salji tu turun waktu malam. agaknya hari ini salji turun time panas ni sebab time permintaan gula meningkat kot.. heh korang tau napa?


P/s: Oh perlis! tanah air, salji tumpahku sampai kena sapu.. tak sapu kang berselerak je salji tu.. adoii



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

34 BUZZ!!!:

menteil said...

salji hitam kah.. huhu...

kenwooi said...

black snow eh? haha.. =)

kenwooi.com

F I T said...

@menteil a'ah..salji hitam..leceh a..tunggu abis dulu..ptg ni baru sapu.. haha

F I T said...

@kenwooi ya black snow..come here lah then u can feel the difference haha

dilot said...

oo..salji hitam rupenye..hehe

––––•(-•.cik.•-)•–––– said...

erk.
salji hitam tu ape??.
hahaha.
xtau ni.
:(

ishiko said...

ahhaa... saji yg xserOnok..
~_~

Hazzy Ishak said...

ni mesti kes pembakaran terbuka...

F I T said...

@dilot a'ah salji hitam

@––––•(-•.cik.•-)•–––– salji yang berwarna hitam a..hehe kan Perlis ada ladang tebu..salah sebuah negeri pengeluar gula..so bila diorang nak ambik batang tebu tu diorang bakar a daun tebu tu secara terbuka..last2 tinggal batang tebu a..baru leh buat gula..tu yang ada salji hitam ni heh

@ishiko memang tak seronok..nak kena sapu seluruh umah lagi..dah a fit sorang kat umah ni..hampeh!

@Hazzy Ishak memang pembakaran terbuka pn..tapi kalu setakat bakar skit tu takde pe sgt...ini bakar satu ladang tebu tu memang a jadi salji..hihi

FarhanaDr said...

Ohhhh.. Blh kene saman ni sbb mnghasilkan salji.. ;p

F I T said...

@FarhanaDr kalu saman kang gula kurang a..kang lagi mahal gula.. terpaksa a terima salji ni.. demi 1malaysia..haha

F U N F A B U L O S I T Y said...

vacum jerrr...senang kan ? ;D

F I T said...

@F U N F A B U L O S I T Y a'ah ye a..tunggu salji tu abis baru halau haha nyibuk ja nk masuk umah..

nuhan said...

oh teringat masa blajar kat beseri dlu2. bila musim salji ja, pagi2 smpai klas bnda 1st kna buat kemas2 meja yg dipenuhi salji sbb nnt habis hitam baju skolah..huuu~

F I T said...

@nuhan a'ah tu yg susah bila turun salji ni..abis itam kaki..kena baju yg cerah2 je dah jadi gelap..heh student MRSM ke?

Eyriqazz said...

lay out baru ke fit?cantik...

Ada Apa Dengan Melromeo

F I T said...

@Eyriqazz a'ah thanks..hehe ok ke tak a?? sakit mata tak yg kaler background tu??cam terang sangat a..

Hazzy Ishak said...

dah agak dah...
dulu study kat perlis tau lah cmne keadaaannye...

JohnJenin said...

Kalau pindah dok kat kuala perlis, insyaAllah salji hitam tu tak sampai. hehehehe

Pakcik masa dok lepak kampung kat Arau takdak pulak terkena salji itam. Tapi cerita pasal salji hitam dah dengaq..

F I T said...

@Hazzy Ishak a'ah leceh a..tapi takpe..hal ni jarang a..bukan slalu..ni pn first time dalam tahun ni..lpas ni tatau a..

@JohnJenin kola perlis jauh sangat a dari chuping tu..mana nak sampai..Arau ntah a..rasa cam dekat je..tgk arah angin kot..dah nasib nak sampai sebelah beseri ni..terima je la adoii

::fadxieza:: said...

salji ape lak tu..

F I T said...

@::fadxieza:: salji orang bakar ladang tebu..heh besa la perlis ni kn negeri pengeluar gula..terpaksa a bakar siang2 untuk tampung permintaan..selalunya malam je diorang bakar takde la terbang jauh2 sangat..

wany said...

best siott perlis ado salji.

fiza said...

Salji ni lain drpd yg lain yer FIT, kaler hitam...ahaks...kena mop lantai slalu nih.

F I T said...

@wany a'ah best a..tmpt lain jarang ada hehe

@fiza memang lain..special skit salji ni..jenuh nk sapu..arini ada lagi..bekas salji semalam kot jatuh dari bumbung..adoiii malasnya nk sapu

SuRayA^i. said...

er..knp salji kaler itam??

F I T said...

@SuRayA^i heh tu orang bakar ladang tebu..nk wat gula..tu yg terbang ke sini tu..

ieQa sWetLuv said...

lor.. penat ku tilik2 upenye salji spesies negro yang muncul hahaha

F I T said...

@ieQa sWetLuv a'ah apa2 yg berkaitan dengan negro mesti tak baik je..adoii nyusahkan orang tul haha

Independent Queen said...

Hujan emas di negeri orang... abu salji dinegeri sendiri... bagus ni.. boleh wartakan perlis sebagai destinasi pelancongan yg unik for visit Malaysia year 2010

nuhan said...

hee haah...ex MRSM beseri..perlis jugak kampung nenek yg terindah..heheh :p

F I T said...

@IQ haha kelakar a..kang abis bertukar negro bila diorang datang sini sbb kena salji hitam tu..

@nuhan owh apa-apa pun Perlis memang aman..tempat yg best nk release tensen..sunyi ja..

nuhan said...

yup btol3..aman, tenang. ohh perlis tempat tumpahnya darahku~ngee~ :D

Fit dok perlis area mn?

F I T said...

@nuhan dekat je dgn mrsm beseri. :)

Post a Comment