Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Tuesday, February 16, 2010

Cara remove @ buang link 'Subscribe to: Posts (Atom)'

Contoh dari blog harga-kereta

Hi. Tengah hari ni memang panas betul kat Perlis ni. Berita pun baru je confirmkan yang Chuping, Perlis mencatakan suhu tertinggi iaitu 36 darjah celcius. Perghh memang panas!

Apa pun tengah hari ni fit nak share lagi satu tutorial. Korang perasan tak semua template blogger.com mesti ada link 'Subscribe to: Posts (Atom)' tu. Lokasi link ni terletak pada bahagian bawah sekali selepas post entry korang. Fungsinya hanyalah menyambungkan blog tersebut kepada feed address blog yang berkaitan.

Tapi bagi fit link tu tak cool a. Sebab kalau ada link tu tak nampak blog tu macam website sebenar (walaupun hakikatnya guna blogger.com je). hehe Apa pun, fit nak share dengan bloggies semua pasal cara nak buang link 'Subscribe to: Posts (Atom)' tu.

  1. Masuk DASHBBOARD - LAYOUT - EDIT HTML.
  2. Klik kotak 'Expand Widget Template'.
  3. Cari coding seperti di bawah ni menggunakan tool find (tekan keyboard ctrl + F).

  4. <b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>

  5. Padamkan coding tersebut. Dah siap!


Macam mana? Dah hilang link 'Subscribe to: Posts (Atom)' tu? Kalau hilang bagitau kat kengkawan. Kalau tak hilang bagitau fit :-)


P/s: Hujan oh hujan kenapa engkau tak turun?



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

22 BUZZ!!!:

Aiza said...

dah jadik.. thanks

deus X machina said...

jangan lupa liveblogging m.u vs milan
3.30 am at erk888

F I T said...

@Aiza okay good2 :)

@deus X machina okay..hehe

Kancilbiru said...

jangan main panas...nanti hitam..heheehe

nawal said...

hebat hebat.. tpi yg kod 2 tuh, cuak lak nk padam ke hape.. takut tetibe ilang sumer..

btw, belog nih canggih laa..

nawal said...

jadik jadik!!

heheh.. :)

F I T said...

@Kancilbiru takkan nak main panas...kang kering otak ni hehehe

@nawal takde a canggih mana pun..besa je :) hehe kan jadi. kalau takut hilang, buat backup dulu coding tu..ok je ^_^

Sir Marcello said...

hampir 5 tahun aku kat perlis nie~ serious panas giler!!!! 2-3 hari lpas..lagi syok berangin..tp angin macam pengering tangan kat tepi singki kfc tue jer~

F I T said...

@Sir Marcello owh a'ah kebelakangan ni memang panas sangat a..sampai tido pun berpeluh..tapi hari ni redup sikit pagi tadi..ok a..mintak-mintak ada hujan lepas ni :)

Sir Marcello said...

pagi td.aku ingat aku ada kat sheffield [kg baru joegrimjow]...sejuk dan mendung jer...

adalah hujan renyai2~

[sorry offtopic]

F I T said...

@Sir Marcello a'ah pagi tadi aku gi kangar best je rasa..sebab hujan..sejuk la plak..apa pun hari ni memang selesa hehe takpe offtopic pn.thanks jenguk blog aku..:)

smiley said...

wooo....infor menarik nih...thnx bro for sharing... ^_^

regards,
Triplesmiley

F I T said...

@smiley my pleasure.hehe sharing is amazing! ^_^

lizz said...

kat JB pun panas giler sampa demam dah ni. huhuhuhu.

F I T said...

@lizz oh ye ke? berita kata panas ni sampai akhir Mac..perghh rentung a kita akhir Mac nanti haha

Kyuubi_85 said...

tpt aku pun tak hujan lagi... tadi ptg ada turun skit mcm kencing tikus pastu dah habis... huhu

anyway, nak try ni dulu... :D

kalau tak ilang aku dtg gtau ko.. haha

Kyuubi_85 said...

dah ilang2!! thx.. :D

F I T said...

@Kyuubi_85 kira ok a ada ujan..sejuk skit suhu tempat tu..

okay bagus a dah ilang ^_^

F I T said...

@5367075777744531742.0

test test beta testing ...

♥Ismi Huda♥ said...

kalo nk ilangkn subscribe to post COMMENT leh x? cana ye?

Fitrihadi said...

@♥Ismi Huda♥

erk nak buang post to comment agak susah skit ar.. rasanya boleh kot.. kena godek coding dulu

zulaikha said...

thanks! dah berjaya akhirnye setelah sekian lama mencuba!

Post a Comment