Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Sunday, February 21, 2010

Cash-out Pertama Selepas 5 ke 6 Bulan Bersama Nuffnang

Wah rambang mata kebelakangan ni sebab ramai yang share pendapatan Nuffnang diorang. dan of course fit ada a little bit jealous. tapi itu tak bermaksud nak dengki ke apa, just jealous sebagai perangsang untuk lebih berusaha.

Fit mula blogging dah lama. Sejak Nov 2008. tapi masa tu belum pasang Nuffnang lagi. Maybe tak tertarik lagi dengan Nuffnang sebab sibuk dengan hal universiti. Takde masa nak fikir blog secara serius.

Then bila dah habis belajar, barulah fit mula serius dengan Nuffnang dalam blogging. Mula usaha bangunkan web info harga kereta Malaysia tu. Dan mula letak iklan Nuffnang sejak Julai 2009. Sejak dari tu banyak perubahan layout dan penulisan dalam blog-blog fit seiring dengan pembelajaran fit dalam dunia coding dan blogging ni.

Jadi selepas 5-6 bulan berblogging, inilah hasilnya dari Nuffnang. Baru je nak cash-out hujung bulan Januari lepas.



Tapi bukan itu sahaja. Dengan Nuffnang juga fit menang tempat ke-dua untuk Flymas.mobi Blog Contest. Dapat tiket kapal terbang dari MAS ke mana-mana destinasi ASEAN. Inilah kali pertama fit menang hadiah paling lumayan untuk mana-mana contest selain Malaysia Netrider Challenge tu (3rd runner - Dapat sijil dan voucher buku je.. adoii).

Jadi tak rugi kalau korang join Nuffnang. Dan kepada freshie Nuffnang yang baru berkecimpung dalam dunia Nuffnang ni berusaha lah naikkan trafik/reader ke blog korang. Baru naik earning tu. Mana ada lepas sehari join terus dapat RM10. Fit ni lepas 5-6 bulan pasang iklan,baru nak capai hampir RM100. Tu je pesanan untuk freshie Nuffnang sekalian.

Thanks for your support! Also thanks to Nuffnang and MAS!


P/s: Happy Sunday. Kalau korang bosan gak hari ni nampak sangat korang takde pakwe/makwe yang nak keluar dating.. kalau ada pakwe/makwe pun still bosan, sah-sah korang gatal nak kahwin hahaha betul tak?



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

51 BUZZ!!!:

flygurl said...

wahh..semua orang duk citer dapat cashout nuffnang..
isk..bila laa..nk dpt peluang macam gini..
tgk nuff asyik tido je..huhu...

Admin.Jomss said...

aku taknak ko terbunuh secara lembut, so aku jatuhkan BUZZ aku kat sini yer.hehe..

btw, tahniah sebab berjaya buat income dari nuffnang. keep it up!

asilahkassim said...

tahniah

-ROCKprincess- said...

wow...
congrats...
bile arr agaknyer I nak dpt sumthing like that???
hurm...

bareessence said...

nak jugak! nak jugak! nak jugak!

hahah..tahniah~

n@m@n said...

fullamak..tiket tu yg best tu..tahniah

cEro said...

tahniah!!!
2 thumbs up utk fit...
buat kenduri aarr, ape agi!!

deus X machina said...

tahniah fit
aku bangga dengan ko

oleh itu esok blanja mcd leh??
erk888

Amir said...

hebatlah fitri. apa2pun teruskan berblogging. keep it up

FarhanaDr said...

Heehee.. Rezeki memang ade di mane2.. Kan? Teruskan.. Sampai ribu riban.. Ngeee.. Yg penting, keep blogging sampai tua.. :)

winter gurl said...

Bestnya

nursarah said...

bab menang tiket yg saya jeles tu.. huhu

Kyuubi_85 said...

weh.. korang sibuk2 nak cashout.. aku nak juga!! huhu

ko ada baca kat blog kancilbiru? rupanya dah banyak yang cashout nuff beriban tau.. huhu

~ ReD ~ said...

5 6 bulan blogging dapek rm 100... besh gila..huhu

saya ni.. lebih kurang awak jugak start letak iklan nuff tu.. tapi baru separuh je kot dr nilai cash out fit.huhu

Sharinginfoz said...

nanti banyak le duit ya...

Sogo Sale Lagi….

Surat Pada Santa???

cik EPAL said...

boleh belanja :)

lilcute_girl said...

wah dh cashout. hehe

F I T said...

@flygurl sabar la..sekarang ni musim takde iklan..tunggu a nanti..mesti berlambak cam akhir tahun lepas :)

@Admin.Jomss haha thanks sebab selamatkan aku dari pembunuhan lembut.. ^_^

@asilahkassim thanks :)

@-ROCKprincess- thanks..berusahala naikkan trafik ke blog..faham apa reader nak baca..insyaallah dapat a :)

F I T said...

@bareessence thanks..hehe usaha la lebih sikit :)

@ n@m@n thanks bro ^_^

@cEro thanks..kenduri? tak sampai RM100 je..kenduri keropok leh a..tapi kena datang Perlis dulu hehe

@deus X machina thanks..owh bangga ada makna ni hahaha

F I T said...

@amir takde lah..biasa je..BTW thanks for your support..

@FarhanaDr yup rezeki tu ada di mana-mana. nak blogging sampai tua? tgk a kalau still ada yg nak baca hehe

@winter gurl awak pun bleh..kena usaha lebih sikit a :)

@nursarah err no comment..hehe

F I T said...

@Kyuubi_85 a'ah aku share ni sebab baca entry kancilbiru a..aku pun nak share gak hehe jeles sungguh baca yang dapat ribu-riban tu adoiii

@~ ReD ~ trafik tu penting..kena belajar a apa reader nak baca dan cara tarik trafik..hehe saya pun still belajar lagi..

@Sharinginfoz amin..haha sifu dah banyak dapat kira ok la.. aku ada blaja dari kau cara tarik trafik..thanks a..

@cik EPAL belanja? datang a Perlis hehe

@lilcute_girl heh boleh lah ^_^

Hajib said...

waa.. tahniahh.. teruskan berblogging dan ber nuf nuf!!

ween said...

congrats fit. great achievement! :)

F I T said...

@Hajib hehe okay thanks..bro pun usaha a mesti berjaya punya :)

@ween thanks hehe ween pun apa kurangnya..macam-macam saya dengar pasal your achievement :)

lizz said...

tahniah FIT!! teruskan usaha. hehehe.

ariff said...

tahniah2

lieya orange M.I. said...

...wow...5 6 bulan dah bnyk tu...sgt memberansangkan...=p

Lia3003 said...

dah 2x.tp cek xdpt..masih pending lagi..huhu

Aus said...

hahahahak..
cayalah wei..
aku harapan la nk dapat byk..
kekeke..
biase2 je..

F I T said...

@lizz thanks akak :)

@ariff thanks bro hihi

@lieya orang M.I awak pun boleh..yang penting kena usaha skit :)

@lia3003 owh sabar je la tunggu

@Aus kau kena usaha lagi bro..tambah visitors..baru ada earning :)

anatayuni said...

congrat..;)

kenwooi said...

all the best in earning =)

kenwooi.com

zac zirwan said...

bestnya..biler la turn aku plak ni..

enasan said...

wah besh nyer...rasenya lbh lame dr u...tp nuff tue xberganjak2 huhuhu...xdpt pon nk cash out....sedey2 huahua...hik3....(^_^)

TeacherNunu said...

bestnye..saya baru dapat 50 sen aje..hihihi

farenova said...

tahniah ye :)

Hazzy Ishak said...

wah hebat...
baru 5 6 bulan dah dpt byk tu...

Terence said...

hey.. u got the tickets from mas already?

AISYAH HANI said...

aku punya baru 25 sen je.. bila nak banyak cam fit??? Jeles nih!!

F I T said...

@anatayuni: thanks :)

@kenwooi: okay =D

@zac zirwan: berusaha sikit bro...tambah trafik.. buat entry yang buat readers byk datang..heh :)

@enasan: ye ke? erm cuba tnya nuff kot2 diorang terlepas pandang..kengkadang bila selalu email diorang, baru diorang sedar yg kita serius dengan iklan diorang..

@TeacherNunu: hehe...berusaha la lagi naikkan trafik..ok?

@farenove: thanks akak sifu hehe

@Hazzy Ishak: hehe takde a..besa je..sikit je tu :)

@Terence: hey.. yes but i need to collect the ticket at MAS office. Have u go to Ausie? aii so jeles a..hehe

@AISYAH HANI: tambahkan trafik lah..baru ada potensi dapat byk iklan..sekarang ni byk tips oleh ramai blogger tentang cara tarik visitor..berusaha a lagi :)

Terence said...

hey... yeah.. i just got my letter too. haven't booked the tickets tho.

Eyriqazz said...

good luck fit..teruskan usaha...anda ada potensi...

F I T said...

@Terence: owh ok..same as me. maybe i'm gonna fly on mid-year school holiday ^_^

@Eyriqazz: thanks bro Eyriqazz..nak berusaha lebih lagi lepas ni :)

joegrimjow said...

huiyoo
bnyak tu
mantap2

eh
yg video contest tu
bile nak umum ek/
hoho

bunga said...

tu la pasal. semua duk ckp sal nuffnang. kita punye xd earning lagi. okey, sedih skang. haha. baru 2 weeks kot pasang ads nuff. blogging da dkt setahun

F I T said...

@joegrimjow: eh besa je..rasanya ramai yg dapat lagi banyak dari tu

@bunga owh sabar a..bagi masa percubaan dulu..naikkan trafik..kalau berusaha mesti dapat punya :)

bellar0ssa said...

huhu blnje aiskem baskin~ yeah2.

Mus said...

tahniah bro...

F I T said...

@bellar0ssa
boleh-boleh..tapi kena datang perlis dulu a haha

@Mus
Thanks bro :)

Razis said...

bgs tulla, br 4-5 bln dh leh cash out...

F I T said...

@Razis
trafik bro..mesti kena cari trafik banyak-banyak..tu je rahsianya.. :)

Post a Comment