Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Thursday, February 4, 2010

Hadiah-Hadiah Terbaik Untuk LELAKI!

Girls! Stop giving your boyfriend or whatever your partner a TEDDY BEAR! Yup lelaki tak suka dapat barang yang takde guna sebab kaum lelaki rasa barang yang takde guna tu macam membazir duit je. Betul tak, guys?

Entry kali ni, fit nak bagi panduan atau list barang yang sesuai dijadikan hadiah kepada lelaki atau kaum adam. Tak kiralah untuk boyfriend ke pakwe ke balak ke suami ke abang ke ayah ke bapa ke. Hadiah tu pulak tak semestinya untuk hadiah hari jadi je, boleh je buat hadiah hari lahir ke, eh sama la kan haha. a'ah boleh gak buat hadiah hari bapa ke, hadiah penghargaan ke, hadiah anniversary perkahwinan ke hadiah nak pujuk ke.

Ini antara barang-barang yang boleh dijadikan hadiah untuk lelaki (and for sure they gonna love them! Percayalah!);

  • Electric shaver - korang bayangkanlah tiap-tiap pagi your guys nak bercukur, for sure lah diorang perlukan benda ni. Lepas tu mesti bila dia shave, dia teringatkan korang. Hah kan sweet tu. Ingat, electric shaver lagi bermakna dari yang biasa punya shaver :)


  • PSP/Portable Game - A'ah ni bagi kaum hawa yang gila shopping. Tolong la kasi PSP ke Nintendo DS ke. Bukan pe. Korang kalau shopping satu hari pun tak habis. Kitorang kaum adam ni punya la seksa menunggu nak ikut korang gi tengok satu-satu kedai. Kurang-kurang kalau korang bagi PSP ke boleh gak layan time tunggu korang habis shopping tu :P


  • Glove/Jacket - Pasangan korang minat motor tak? keta ke? Korang mesti risau keselamatan diorang kan. A'ah time ni la nak tunjuk yang korang care kat pasangan korang. Bagi la glove yang ada shield tu, takpun kasi je jacket yang selesa untuk pasangan korang. Takde la dia basah time hujan ke bercalar time jatuh ke. Penting tu untuk safety!


  • Digital Alarm - A'ah Pasangan korang malas bangun pagi tak? Sah-sah dia terlepas Subuh kalau bangun lambat! Takkan korang nak biar dia hanyut kot. Ni la masanya korang bimbing pasangan korang sikit. Baru pasangan korang tau yang korang ni boleh jadi isteri mithali. Jangan beli jam Hello Kitty yang jarum tu. Kang terbiar gitu je. Kurang-kurang beli Digital Alarm yang stylish skit. Baru pasangan korang bersemangat nak letak alarm tu kat sisi katil diorang.


  • Pouch Bag - kengkadang kitorang lelaki ni malas nak menyelit barang-barang kitorang macam wallet, handphone atau apa-apa je la dalam poket seluar. Tak selesa sebab panas dan susah nak bergerak. Tambah-tambah kalau pakai track suit. Poket track suit ni leceh sikit a. Goyang sana sini. Jadi, kengkadang ada pouch bag pun berguna gak. Kalau ada pouch bag boleh sumbat semua benda dalam tu. PSP pun senang nak bawak. Pastu galas je kalau tanak pakai kat pinggang. Kalau girl yang kasi lagi best. Tapi jangan bagi pouch ala Barbie Doll sudah. hehe


  • Gaming Mouse/headphone/keyboard - alaa semua lelaki yang ada PC kebanyakannya kaki main game. A'ah kaum hawa kena la support sikit. Baru pasangan korang hargai kehadiran korang. Tak susah pun. Korang cari je mouse yang 'dpi' dia lebih dari 1600. Itu baru mouse power. Tak pun cari je Gaming Mouse. Senang cita. Tak pun korang cari je headphone yang bunyi base dia power-power. Kalau takde gak, korang cari je keyboard yang canggih-canggih sikit. Ini kalau korang bagi kat pasangan korang memang confirm dia sayang korang lebih a. Silap-silap dia propose korang. cewahhh!


  • Kereta Kawalan Jauh/Replika - lelaki mana yang tak obses dengan kereta? Semua lelaki suka kereta a. tak kira a kereta betul ke kereta bengkok ke janji kereta. Lelaki ni kurang-kurang tak dapat beli keta betul dapat keta mainan pun jadi la. Alah kalau korang tak mampu nak beli kereta kawalan jauh tu, beli je replika macam yang dapat free kat Shell dulu tu. Kat 7-Eleven berlambak replika kereta tu semua. Kaum adam ni suka je collect benda-benda kecik atau replika cam kereta, robot, jet pejuang dan barang-barang yang sewaktu dengannnya!


  • Perfume - pasangan korang busuk tak? ataupun takde bau? mesti korang tak terangsang atau tak bersemangat nak date dengan dia kan.. a'ah bagi a perfume..baru korang ada semangat sikit nak berkepit dengan laki masing-masing. Suruh dia pakai perfume tu time korang date. Mesti dia suka punya sebab dia fikir korang nak jugak dia kelihatan wangi dan segak di hadapan orang. ye tak?


Hadiah coklat, pen, wallet atau jam tangan tu dah biasa a.. kalau takde idea dah korang bagi je la benda-benda tu. sebagai ganti yang lama kira ok gak. Coklat tu masuk perut a haha

Apa pun selamat berbulan bahagia pada yang dah berpasangan!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

55 BUZZ!!!:

Amir said...

aku terima je apa orang nak bagi kat aku. hehe.. yg kita minat, boleh guna.. yg kita x minat boleh bagi adik2... hehe..

F I T said...

@Amir ye la..Kalau dapat teddy bear ke camna? bertuah adik-adik kau. haha

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

wah wahhh.. nice one.. lpas nih buat pulak la entry utk gurls.. ^^ hehee..

F I T said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan eh kalau girl mana la tau..tu kena tanya girl a..hehehe agaknya girls lagi cerewet kot haha

Hazzy Ishak said...

boxer tak mo letak dalam senarai ka?hehehe

deusXmachina® said...

waaaa
aku setuju dgn list ni
erk888

F I T said...

@Hazzy Ishak boxer dah biasa a..baik bagi underwear je hahaha sanggup?

@deusXmachina® semestinya..takpe aku faham..hahaha

kNajib said...

tapi.. kalau aku tak silap. kangaroo jantan yg jage anak dalam pauch bag.
..kan2 ?!?

F I T said...

@kNajib bukan la..pouch tu betina je ada..dalam pouch tu ada sekali dengan nipple utk anak-anak diorang breastfeeding..yg jantan manada pouch la..kalau ada kang camna anak-anak tu nak menyusu..jantan manada susu hahaha cam censored je comment ni :P

zac zirwan said...

aku nak electric shaver tu!!hehe

F I T said...

@zac zirwan nak ke? gi forward entry ni kat makwe suruh dia pilih satu hadiah untuk bro..hahaha

FaTiN said...

omakkkk! baru ku tahu ni barang2 lelaki suka. seyes sebelum ni x tahu.haha

Payad said...

hi Fit

F I T said...

@Fatin hahaha sbb tu ada omputih kata hadiah tu menunjukkan bahawa kita langsung tak memahami pasangan. :P

@Payad hi Payad

-ROCKprincess- said...

tp kan...
kalu dier yg mintak teddy camner plak...
haha...

♥naematulsaadahismail♥ said...

penah bg wallet je utk exbf.
tu pn pertama n terakhir

F I T said...

@-ROCKprincess- err bagi je la..yang penting dia suka...heh

@♥naematulsaadahismail♥ owh ok a tu. :)

aien_Raz said...

nice entry.. hehe
tp kan..
nape brg2 laki nie mhal2 eh??
da tak yg murah2 ckit??
hak3 =P

F I T said...

@aien_Raz ada la yang murah..kena pandai cari a.. gunakan kuasa 'window shopping' yang selalu wanita buat tu hehe :P

Nadia Ahmad Kamal said...

Thanks for the tips, Fit! I setuju ngan one of your commenters - aien_Raz. Kebanyakan barang laki mahal-mahal. Tapi betul juga kata you, kena pandai cari. I baru jer balik celebrate my boyfriend's birthday hari ni. I kasi dia shirt. Tu pun nasib baik ada 50%... :)

F I T said...

@Nadia Ahmad Kamal A'ah bagus2..itu la gunanya window shopping hehehe
owh bertuahnya your boyfriend... ^_^

lizz said...

aku sllu bg lelaki perfume or tie. tp, bile dah kawen nanti..aku malas nk fikir2 dah. aku akan trus ask mende yg die nak je. hahaha

F I T said...

@lizz a'ah tie..lupa nak masukkan dalam list tu..heh takpe..janji bagi..jangan lupa hari-hari yang penting dah..nanti majuk susah hehe

Tekkaus said...

Saya rasa ahdiah yang paling best adalah Apple iPhone 3Gs. :p

F I T said...

@Tekkaus hahaha tu kena cari makwe anak tokey a. =P

jajarina said...

ohoho.. tanx 4 sharinng :)

F I T said...

@jajarina my pleasure ^_^

fiezaradzi said...

bagus entry nih..leh la kaum hawa fikir pe yg ptt nak beri kt kaum adam nih..tapi bhya bagi PSP/portable game.. nnt leka smpai tak ingt kita.. hahaaa..
bagi brick games leh..??

e p i x ____ said...

terbaik tips ni. mintak2 awek aku baca.. hahahaha :P

Sakira said...

This is a good one. Totally !
Memang ramai yang always wonder nak kasi apa kat guys. So, you telah menjawab persoalan mereka2 itu.
Heh~ :)

Perfume, Pouch Bag & T-Shirt, pernah wat dah :)

♥CIK SHA♥ said...

ahahaha..yang laki kat atas train tu tido tak hengat dunia smpai meleret2 pun tak sedo2..sengal je..ngantok sangat la tu..kui3..memang patut bagi jam yg bunyik2 tu..

thanx FIT bg idea nak bg present kat laki ni..mmg poning la mikir kalau besday nak bg ape..

tapi laki memang suka gadget2 kan??kalo bg kamera digital ke, DSLR ke, henpon ke..aci tak??hahaha..ni kena tggu kayo la baru dapat bg..kui3..

Hanafana said...

Salam :)
Hoho..ye ye..betol la tuh~
Hurm..tapi segan gak if nak kasi shaver!!

ZACK ENTRY said...

uih, mane dpt auta2 ni..hehe
ak dpt pensel 2B pon jd la..=P

AvantGardeShoppe said...

nice post~

Gift Ideas For Your Boyfriend

din3187.com said...

aku tak kisah apa barang yang awek aku bagi.. :-)

farra8979 said...

haha.. ari tu befday bg me abg suar levis.. next nk bg jaket kulit la plak.. (br plan tp x tau la jadik kenyataan ke x..)

nrlhdallddn said...

amboi hadiah-hadiah semua nak yang mahal-mahal je kan..

Aidi-Safuan said...

PSP patotnye nombor 1! :p

F I T said...

@fiezaradzi
hehe jangan salah bagi barang lak. :P ok pe bagi psp..dia tak lupa a..ingat lagi ada a..just kalau gi shopping sama-sama, dia takde la bosan dok nunggu haha brick game? errkkk kureng sesuai kot :P

@e p i x ____
haha forward kat dia. pergghh bertuah a bro :)

@Sakira
heh yup dulu ramai girls yang tanya fit barang apa yang laki suka. So terhasil lah entry ni :)

oh bleh cuba barang lain lak..yang penting be creative baru dia sayang lebih :D

@♥CIK SHA♥
hahaha besa la lelaki..bola punya pasal, tido pun tunggang langgang :P

yup semestinya lelaki suka gadget..cari la yang murah2 pun ok..guna la kuasa window shoping yang dimiliki setiap wanita tu hehe for sure jumpa punya gadget yang murah :)

F I T said...

@Hanafana
wslm :D
tak perlu segan lah..suruh la dia buka kat rumah..shaver paling ok sebab bila dia guna tiap-tiap pagi mesti dia ingat pasangan dia.. hehe

@ZACK ENTRY
ye la sebab dah asyik dapat teddy bear je, kena la bagi barang lain gak haha :P

wah pensel 2B pun cukup? baiknya.. pakwe sapa la ni hehe

@AvantGardeShoppe
thanks..oh dah tengok that link..that's ggod too for romantic couple :)

@din3187.com
ye ke? bertuah sapa jadi makwe bro hehe

F I T said...

@fara8979
oh bagus a tu..lelaki memang suka benda yang boleh digunakan.. briliant! :)

@nrlhdalldn
hehehe manada mahal..ada la yang murah..alaa kalau dah sayang mahala ke murah ke tak kisah a..yang penting ikhlas :D

@Aidi-Safuan
wahh bagi betis nak peha..haha :P

helen said...

ala xde ke brg yg murah ckit tuk lelaki ni?kte bkn kedekut dgn dia..lg

helen said...

ala xde ke brg yg murah ckit tuk lelaki ni?kte bkn kedekut dgn dia..lgpun dia sggup bhabis tuk kte..tp kte kan masih student..xmampu la..hehe

FITRIHADI said...

@helen
ada lah yg murah..pouch bag tu murah..perfume pun ada gak yg murah..hehe awak kan girl? mesti pandaimurah :)

ila said...

okyyyyyyy........tpy mcm owg giler jer...........

farahin cute said...

huhu.peeh laki demand tinggi..nak brg mahal.. low tiap taon..pokai duit aku ..pompuan tak kesa pon ape dye dpt yg penting cute ...hehehe..ni tak laki..brg2 tu..mau2 lebih rm50..giler bapak..

Fitrihadi.com said...

haha biasa lah..selalu pompuan yg abiskan duit lelaki...inilah masanya lelaki habiskan duit pompuan lak :p

Anonymous said...

last bday my bf, sy bg PS3....mmg dia suka sgt..!! btul dia syg adiah tu, tp baru ni PS3 tu dah kna curikk...! menangis dia ooo.. ni de next be coming bday on january, x tahu dah nk bli ape...peninnngggg!!

gerpupatah said...

i got no idea ..huhu bfdy bf aku xlme lg..whaaaa

Anonymous said...

sy pun...apa nk bli...???bfx ske ps3..mcm bdk2 dia ckp...cerewet..

ck said...

em tq 4 da tips..at least anniversary tahun ni dah terpikir nak bli ape, pas bce ni. heheh

Anonymous said...

pkwe i prnah mitak rntai lher dn sweater...ok per hdiah tu...

Anonymous said...

kedai apa n ktne nk cari shaver elektrik ni??aku xpenah beli pown..

Labibah Abdul Aziz said...

Bgusnye idea shaver ni ..xpnh trpk plk.. ermmm td bc trus Google... ok gk tq tq tq

my beloved diary said...

Kalu home teater ok tak?????

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails