Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Friday, February 26, 2010

Khas Untuk Freshie Blogger. Jom Terjah Blog Paling Annoying Ni Supaya Korang Tak Jadi Blogger Annoying!

Sebenarnya dah lama fit nak share pasal benda yang annoying untuk some bloggers semasa diorang blogwalking. memang hakikat hidup ni; tak semua benda yang kita buat tu orang suka. Walau apa pun memang kita tak boleh jadi orang lain, tapi kita boleh jadi orang yang lebih baik. Kan?

Ok. sebelum nak terjah blog yang annoying tu, fit nak share dulu apa yang buat some bloggers annoying dalam sesuatu blog tu. Ini bukan fit saja yang rasa annoying tapi ramai bloggers lain turut sama merasa. Jadi fit kutip apa yang diorang semua tak suka dan buat satu rumusan di sini.


Blog sapa lah ni? Baca dulu sampai habis.

jom belajar apa yang kebanyakan blogger tak suka pada sesuatu blog;
  • Autoplay music - ini yang paling ramai blogger tak suka. korang bayangkan suasana yang aman, nak cari idea blogging serta nak rilexkan minda tiba-tiba masuk blog korang meletup speaker sebab ada autoplay music. dah hilang mood nak baca blog korang. Adoii
  • Terlalu banyak widget - ada dua implikasi. satu;korang [MORE...]



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

115 BUZZ!!!:

~ ReD ~ said...

At last!! tahu jugak! hihi

alamak! terkena sikit kat saya laa...huhu...tang align center n jam tu...wuwuwuw~ T__T

::SizuKa:: said...

hohoho,,i used widgeo gak la...adehh..

~ ReD ~ said...

errr....dh tengok blog budak tu...tapi...apa kena mengena dia ngan fit???? macam anti ngan fit je...

Khairul said...

Salam,

tips yang best.. bertuah blog budak kecik ni, dahla dpt review free, link back ke blog pon dpt skali. hhehehe ;)

nurain rodze said...

adui , widgeo tu mmg menyusahkan . tp sy pakai gak . haha =)

kritikan yang membina !

nursarah said...

eh, ciri2 itu semua tiada di blog aku! watcha!..bangga sekejap..=p

Ayu Firzara said...

Eheheheh i agree with u. Suka blog yang senang di baca!

deus X machina said...

terus faymes budak ni ko wat fit
erk888

uNIqIKA said...

huh...seb baek bkn aku.
kalo tak konpem pemes aku!!

Amir said...

ho3...
agak2, blog aku adew ciri2 camni kew??

kenwooi said...

yeah some blogs are pretty annoying.. especially the auto music.. =)

kenwooi.com

Hazirah al-Barakbah said...

hopefully blog aku ok lah kan :)

Syazleen W.Ismail said...

haha.. kalau musik slow slow tak leh jugak ye? :P

Sanusi Din said...

aku baru jer blogging, kalau aku tuan punya blog budak kecik tu, ok gak sbb ko letak link, boleh up traffic mcm empangan pecah.
terimakasih sbb bg tips yg berguna.

HaWa said...

Adoi! Dah la tengah load blog budak tuh. Memang tak load. Ni baru tutup tab tu..

Fasal comment moderation tu, tak buat. Sebab sendiri pun malas nak isi moderation, takkan nak suruh orang buat. Cakap tak serupa bikin!

Tapi pop-up comment, sebab cara tu lebih mudah untuk kebanyakan orang. Ada yang internet sangat "siput", comment box tak mau keluar. Bengang sangat dibuatnya! Walhal dah beria-ia reka letak jawapan..

Nasib baik hari ni dia nak keluar. Bole la komen.. Haha..

Ops.. "Ter"panjang pulak..

wawan said...

hat ni teguran paling best!

Tulisan warna warni - bila tulis warna warni ni akan mempercepatkan proses tubuh untuk memanjangkan bulu. oh berbulu mata kitorang nak baca ok..

hehehehe

juan said...

pasal x letak read more tuh aku x setuju
kalau x letak read more, serabai nampak blog
pakai read more bole wat nampak kemas sket
pastuh loading time pown cam cepat sket (rasa aku la..x sure..keke)
kalau x pakai,
jenuh nak scroll dari header sampai footer
nak plak y jenis suka tulis panjang2..jenuh la nak scroll
browser skang canggih
boleh open in new tab
da x payah nak click n back n click n back
keke

Sendra said...

aku rasa yang kau cakap comment moderation tu kau merujuk pada word verification ehh??

crayon said...

wei.. letak laa blog aku kat blog annoying ko.. ahahahaha.. konfem2 traffik aku naik.. wahahahahahahaha

birak said...

fuh bukan aku.. ahak

hati - ema said...

salam.... byk dah widget yg aku dah buang... hehehe

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

aku tak suka embedded sebab kadang2 word veri tu tak kuar~ dan aku benci word verification~

sumpah~

aku ada gak lagu, tapi aku letak kat atas, sebab senang orang pause~hahaha~

yana.lili.lala said...

thanks memberikan faedah berguna ni. coz kadang-kadang kta tak perasan ape kita dah buat kat blog. so, bila baca ni. helpful jugak

Rara said...

terjah lah blog i pulak :PP

Aidi-Safuan said...

nice info. harap2 owner blog tuh tak mengamuk la plak. :p

blue_fox said...

good information bro, keep it up.. aku pun tengah nak upgrade blog aku jadi simple and best. visit me please..

Johari sulaiman said...

HEHEHEHEHE... terase part banyak titik tue hehe!

siggplus said...

bagus

lieya orange M.I. said...

...terasa part titik, pastu terpikir,warna page mcm org sakit...warna coklat warna sakit ker...=p

keiroro said...

agak agak blog aku ada x ciri2 yang dinyatakan kat atas ni ?

gelarezz said...

thanx for the info..:)

eiy_Da said...

ala..kalo tak suke tak arr masuk blog orang tu..haahhaa..
setiap oranga der cr tersendri nk 'cantek' kan blog dorang..mybe jux PK die jek yg nk tulis entry..die yg bc...die yg komen kot..hahah..
neway da byak dah baca entry2 cam ni..huhu..
blog i cam ne lak yer..kah3

F I T said...

@~ ReD ~
hehe kalau rasa ok takpe je..terpulang pada individu memasing

@::SizuKa::
kalau boleh tukar a sebab banyak keluar iklan pop-up window

@~ ReD ~
eh tak tahu ke? errr...ini pengakuan ekslusif dan kontroversi skit. Blog tu saya buat sendiri la..sebagai contoh supaya freshie blogger senang faham. hehehe rasa best pulak jadi budak-budak.

@Khairul
wslm,
heh saja nak kongsi ilmu dengan freshie blogger yang lain. harap dapat la ramai-ramai belajar apa yang boleh dipelajari :)

@nurain rodze
tak elok guna widgeo..kalau nak guna yang ala-ala widgeo tu boleh guna yg kat histats.com... widget kat situ ok je..takde keluar pop-up window

F I T said...

@nursarah
wah bagus a gitu.. hehe

@Ayu Firzara
yup majulah tadika kemas untuk negara hehe

@deus X machina
hehe blog contoh je..takpe kan :P

@uNIqIKA
heh takkan lah nak terjah awak..kang naya kena terjah balik haha

@Amir
a'ah blog bro ok je..dah kemas tu :)

F I T said...

@kenwooi
ya if the speaker got pecah then must buy new one lah haha

@Hazirah a-Barakbah
dah tengok..ok je sebab background putih nampak kemas sikit..best sebab ruang entry tu besar hehe saya punya ruang entry kecik je..malas nak modi..

@Syazleen w.Ismail
errr tak semua orang suka lagu yang kita suka..pendapat ni mewakili ramai blogger..jadi terpulanglah kat awak ok? heh happy blogging :)

@Sanusi Din
wah sanggup jadi budak kecik tu sebab nak trafik cam empangan pecah hehehe
thanks sebab sudi baca :)

@HaWa
blog tu memang berat kan..heh

F I T said...

@HaWa
blog tu memang berat kan..heh

actually bukan moderation tapi verification..salah tulis a semalam..a'ah baik off je function tu. baru menyenangkan readers blog kita

oh itu terpulan lah..pop up comment tu kira pilihan kedua selepas embedded under post.. heh sabo je la

takpe panjang pun..ini kan ruangan chatroom..bukan setakat komen je :)

@wawan
hehehe ayat ikhlas dari hati yang berbulu tu :P

@juan
memang loading cepat sebab entry jadi lebih pendek..page view pun bertambah sebab banyak klik dalam blog kita..apa-apa pun, ok je nak letak read more sebab boleh klik open new tab. heh thanks sebab bagi pendapat...

@Sendra
a'ah comment verification..thanks bro sebab tegur..heh

@crayon
woo tanak a..kang free-free kena cok pengkutuk terhormat hahaha

F I T said...

@birak
rilex a..haha

@hati - ema
wslm.. oh bagus a..buang yang keruh ambik yang jernih :)

@LORD ZARA 札拉
kalau on verification tu baik guna pop-up comment..tapi kalau takde verification code tu lebih baik guna embedded below post..tepulang lah pada blogger tu sendiri :)

oh kalau nak buat manual-play lagi bagus..mana yang nak dengar boleh tekan play hehe

@yana.lili.lala
ok bagus a sebab dapat membantu..memang kita sesama blogger kena share ilmu :)

@Rara
errr cukup la terjah satu..kang dapat cop pengkutuk terhormat lak haha

F I T said...

@Aidi-Safuan
takpe..budak kecik mana boleh lawan cakap orang tua :P

@blue_fox
ok..bagus a gitau..belajar a apa yang terbaik untuk bro..happy blogging! :)

@Johari sulaiman
haha takpe lepas ni kurangkan titik, tingkatkan ayat jadi cantik :)

@siggplus
heh :D

@lieya orange M.I.
saya tengok blog awak ok je coklat blog awak tu sebab bercorak..kalau plain brown tu nampaklah pucat skit.

F I T said...

@keiroro
wah blog bro best..laju je loading dan layout pun terbaik :) cayalah..

@gelarezz
my pleasure :)

@eiy_Da
a'ah terpulanglah pada individu tu sendiri..heh blog awak ok.. layout cerah dan kemas. entry byk per page tu sebab nak cover blog list yang byk tu kan? don't worry..ok je tu :)

Nurizaihan(◕‿◕.) said...

best informatian..tp bg i..mmg kkg blog loading lambt tp text entry n all post semua mmg cpt kuar..so tu tak menganggu la kan tuk kite buat bce..neway..xtually blog ni ats kte..dan klu btul2 nak buat tontontan umum kne mesra penonton la..wehehe bak kte org tu sume hak masing2..as benda tu tak jejaskan ape2..

kakchik said...

salam ziarah.
terima kasih atas perkongsian ini. tentu dah buat pemerhatian lama hingga dapat senaraikan begitu banyak sebab musababnya.
rasanya blog kakchik simple je.

a1zudd1n said...

yg lagu, tulisan tu betul..tapi iklan tgk gak layout blog..ada yg sesuai..ok buat camtu

♥ Ms. strawberry said...

apakah?
naik rabun aku bace entry die nih..
adoii..
anyway..entry awk best... :)
peace

si hitam maness said...

agak2 kalo ko tgk header aku ko bengang x?heh3

aku dgr music kt blog org je aku trus mute lptop.
geram2....

si hitam maness said...

hehe...fit saje buat blog tu kan?
=)

khadijahzakaria said...

wah...good info untuk saya
harap2 saya boleh improve kan lagi blog saya.=)

Rabia Sensei said...

Thanks for the info :)

Anonymous said...

Saya rasa awak yang buat blog ni . Sebab awak sengaja untuk menberikan contoh & ciri blog yang annoying . Saya bangga dengan awak , and thanks for the information . Keep blogging ! :)

F I T said...

@Nurizaihan
yup terpulang pada individu..ini hanya perkongsian idea je..heh :D

@kakchik
yup memang lama dan dah baca banyak entry yang komen pasal benda yang annoying ni..so saya buat rumusan untuk semuanya kat sini hehe :)

@a1zudd1n
ye bro janji tak ganggu pembacaan visitors blog tu..tapi kena fikir gak sekarang masih ada yang guna screen yang lama tu so size dia kecik je..sebab tu kengkadang iklan yg terapung tu bleh ganggu pembacaan untuk pengguna screen kecik

@♥ Ms. strawberry
hehehe memang rabun..so ambik ikhtibar le :)

F I T said...

@si hitam maness
eh header?ada twitter je heh pandai ek :P
ye mute lah speaker sebelum speaker tu mute sendiri heh
yupp haha sebab sekarang melalui penulisan je maybe orang tak nampak, so terbinalah blog tu sebab nak tunjuk dan suruh diorang lihat dengan mata kepala sendiri kesalahan-kesalahan tu baru orang senang faham :)

@khadijahzakaria
yup buang yang keruh ambik yang jernih heh :)

@Rabia Sensei
my pleasure :D

@Anonymous
heh apsal tak show your profile. saya ok je la. ye blog tu saya buat sendiri sebab nak orang lebih faham..kalau tulis je maybe orang tak berapa faham sangat dan kurang ingat. jadi dengan adanya blog budak kecik tu mungkin boleh membantu lagi freshie blogger dan semua blogger yang still belajar macam saya. thanks for your support :D

FarhanaDr said...

Hahahaha.. Suke laa tang ayat FIT3 tu.. Ahaks.. Gediks gilerssss.. Wawawawawa.. ;p

eynda said...

Good info...owwhh patut la keluar pop-up segala ...sebab ada visitors counter tu ke...tapi sayang la nak buang...dok nampak pengunjung dah lebih 60K kat situ...syok sendiri hari2 hehe...

shandye. said...

kesabaranku ada limit.
aku tekan link blog yg ko bg dan expect ia akan load within seconds mcm blog2 yg aku reguluarly visit. tp lps sekian lama aku tgg tak siap2 loading gak aku jadi geram (mebbe internet slow kot tp nape blog ko ni laju lak aku bukak? hurm...)
so aku pg kuar buat milo, datang balik like 5 minutes lepas tu dan barulah buleh baca.
and guess what?
aku annoyed ble baca entri2 dlm blog tu plak. huhuhu...
bukanlah nk kata blog aku bgs... tp over the past years aku blaja apa yg patut dan apa yg tak patut ada dlm blog. makanya blog aku simple2 je.
eh... singgah2la eh. (shamelessly promoting. ngee)

AyieBlog said...

Assalamualaikum,saudara yang pandai menulis entry kalau ye pun jangan suka nak kondem orang muhasabah diri dulu sebelum nak kondeng orang..anda dah pro sangat nak kondem2 lepas 2 kau kasi link budak 2.. nie aku memang pantang dengan anak melayu mcm nie.. suka kondem orang bila buat kerja x pandai..

F I T said...

@FarhanaDr
ye ke? hehe

@eynda
ganti je dengan counter baru pastu setkan je bilangan tu pada berapa yang awak nak..boleh je

@shandye
sebab tu la bila banyak widget dan script blog tu bleh jadi berat..lain lah kalau guna blog .com boleh a pasang widget byk2 sebab ada pakej bagi laju loading

@Ayieblog
bro..rilex a..tak baca ke ruangan comment ni..saya ada bagitau yang blog budak kecik tu saya sendiri yang bangunkan..sebab nak memudahkan pembelajaran tutorial ni..kalau takde blog tu takut nanti susah nak ingat dan kurang faham..okay? rilex a bro..semangat ni a yang kita nak..tolong sesama bangsa..heh peace!

Aus MeLankoLik said...

hahahahak , mula2 aku macam nak membela blog itu .
tapi memandangkan dah tau rahsia kau
aku ketawa sendiri saje..
hahahak...

Amalina Omar said...

wah, best2. info yg sangat lah berguna. dulu saya tanya psl ni dlm entry kat blog sy, "cakaplah.. suka ke tak suka??.. at last, ada juga yg menjawab soalan saya ni. tq ya fit.;)..

lagi satu, sy nak tny kot2 la awk tau psl link komen. em mcm mana nak bagi ada kat depan tu ye.. nak bgtau pun xreti..huhu.. sbb link komen sy tuh hilang selepas tukar template..

dan kalau rajin, jemput lah singgah ke blog sy tu. hehe. boleh la bagi komen2 yg membina ke sbb sy ni br nk kenal dunia blogging..=)

tq..=)

admin said...

apa komen ko bila masuk blog aku? since ko dah buat entry ni next time tinggal kan komen pasal blog aku kat sbox eh. kat sini takde shoutbox kan? tak nampak plak

touyakaruma said...

Hahaha siap buat blog lagi tu . Bagus ! Bagus !

Eh klu saya nak maki hamun kat blog tu leh tak ? Boleh lepas geram nie .

Okay mengenai gambar

Gambar kadang-kadang kena match dengan penggunaan jenis template . Contohnya kat blog aku , template aku guna sekarang klu letak gambar dijamin huduh dan menyakitkan .

Mengenai readmore

Penggunaan Readmore sebab mahu singkatkan entry supaya readers dapat baca entry-entry sebelumnya . Jika tanpa readmore entry yang panjang akan menjadikan blog kelihatan tidak kemas.

Aku pernah buang function readmore dan readers sendiri kata blog aku huduh .

ahmad said...

blog aku jenis annoying...hehehe

Sya Isya said...

rumusan yang betul2 menyeluruh..

F I T said...

@Aus MeLankoLik
hehehe jangan marah a :P

@Amalina Omar
hehe saya dah tengok blog awak..pasal link comment tu saya tak berapa pandai sangat a..tukar template lain lah..kalau tanak tukar template, kena gitau a supaya klik title entry tu baru ada comment box kat bwh entry..tak pun awak tanya saudara nescafe ais..dia pandai bab-bab blog ni..ni link dia maribinablog.blogspot.com

thanks for coming :)

@admin
dah jawab kat shoubox bro..heh ada la shoutbox..adoii lambat loading agaknya..dah byk script saya buang supaya blog ni ringan..

F I T said...

@touyakaruma
pegi le maki hamun..tapi budak yang berumur 9 tahun tu a yang jawab hahaha

a'ah betu tu..saya tengok blog bro macam tak sesuai letak gambar dan perlu letak readmore.... terpulang pada individu dan template tu jugak heh

takpe bro..janji kemas dan senang baca..:)

@ahmad
manada..ok je..kemas dan senang baca..ada-ada je :P

@Sya Isya
hehe thanks sudi baca :)

♥♥syahadah♥♥ said...

dulu akak cam gitu la...tkde perenggan. suka titik- titik. blog byk widget. ada lagu2..lama-lama belajar dari kesilapan. zsekarang tengok dah normal kembali.

zulaikha said...

bila blogwalking sy selalu mute sound.hahha. so xdengar ape2. boleh baca dengan aman dan damai.

bro, kalau free komen la blog sy pulak. hehhe..

Pisyek said...

ala... letak la blog pisyek, baru la blog pisyek pun feymes...

hehe... =P

Sir Marcello said...

wah kejam...hehehe...bagus2..boleh membantu~

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

bagus tips ni fit.
aku paling x suka word verification & autoplay lagu.
bila nak ada domain sendiri.blog hang dah mantap ni.

Alynn Notnot said...

yessss.nasib baik dah tak wat mende tu ^______^

Qas Firdaus said...

bang.

apa yg ko cakap tu mmg aku setuju la point2 nye tu.

tapi bang, sidebar kaler kelabu and font kaler oren tak match bang. pastu besarkan sikit size font.

Kyuubi_85 said...

blog tu sepatutnya mesra reader baru sng reader nak baca.. :D

belacan89 said...

ohoho...i try my best la... coz sy ni..susah ckit nak susun ayt... tunggang langgang jadinya..

DaHLia said...

hahah... baru nk cakap "bagi FREE TRAFFIC kat budaktu nampaknya"

eh, kira blog sis ok laa kan?? :)

Sharinginfoz said...

thanks for sharing.. alamak gadget kat blog saya ada le juga.. tapi saya suka... macam mana ni

Amalina E Azmi said...

hi fit. betul ckp anda. and thanks for the info ;)

Hazzy Ishak said...

huahahahaha
ku terkena tempias ituuuuu!!

HOn3YB33 said...

blof saya tersenarai sebagai blog annoying..

tapi xkesah pun

sebab apa??

itulah cara saya berblogger..

xnak ikut style orang..

kalo org suka korang baca jr..

kalo xsuka sila klik pada pangkah ..

itu ajorrkk...

anyway...tips ini berguna..!!

oney said...

thanks, memang best tips ni. :)

F I T said...

@♥♥syahadah♥♥
oh bagus a gitu :)

@zulaikha
pandai-pandai hehe

@Pisyek
blog bro dah ok watpe nak letak dalam entry ni..hehehe :P

@Sir Marcello
kejam ke? mana ada..ni dah abis lembut ni..bak kata lagu, 'killing me softly' :P

@Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi
ye benda tu leceh a..tapi kalau ikhlas nak komen apa salahnya..terpaksa berkorban skit :(

domain?rasanya belum masanya lagi kot hehe tunggu a dulu..nak belajar dulu pasal domain-domain tu

F I T said...

@Alynn Notnot
ye ke? bagus bagus :)

@Qas Firdaus
ye ke? ok ok nanti cari kaler yang matching skit..thanks tegur :)

@Kyuubi_85
a'ah betul tu, baru ramai golongan majoriti yang suka nak baca blog tu

@belacan89
takpe..slow slow. belajar la dari top blogger cam redmummy tu. saya byk belajar dari blog dia. terbaik punya!

@DaHLia
blog akak dah ok dan kemas..senang baca..tapi kalau ada borderline yang pisahkan setiap section ok gak..ni pendapat saya la..hehe

F I T said...

@Sharinginfoz
pasang satu dua takpe..jangan banyak sangat..kang loading slow..saya pun ada gak script dua tiga dalam blog ni..still ok lagi nak loading rasanya..

@Amalina E Azmi
okay :)

@Hazzy Ishak
ye ke? hehe

@HOn3YB33
takpe..kalau awak suka ok camtu ok je..hehe thanks sbb jenguk blog ni :)

@oney
my pleasure :D

aftuz said...

bagus ar informasi nih...mcm tu rupanya..

zulaikha said...

fit, thanks sudi jenguk n komen...
nnt sy cari cara nk ubah..

ika honey bunny said...

Ok, thenksss. :)

F I T said...

@aftuz
heh belajar a slow-slow..mana yang baik tu ambik je..kalau tak berapa suka tu tak ikut pun takpe :)

@zulaikha
no prob..tu pendapat je..selebihnya terpulang pada awak lah heh :)

@ika honey bunny
my pleasure :D

maira said...

nice entry fit..=)

Fathiha Zainal said...

Waahhh! Byk gk ilmu leh cedok ni. Hee.. Sila la terjah n komen blog sy. Kui3.. :p BTW, tq for the tips.

F I T said...

@maira
thanks cik maira :)

@Fathiha Zainal
insyaallah hehe you're welcome :)

Anonymous said...

salam...bro aku agree dgn

"Who can comment? - lebih baik letak anonymous sebab bagi yang bukan pengguna blogspot, seperti yang ada blog .com, diorang tak boleh comment kalau korang tak letak anonymous. jadi benda ni pun kena beri perhatian jugak."

sebab aku gne hosting sendiri. terima kasih atas tips yang ko bg..

(aku newbie)

http://www.hafizally.com/blog

F I T said...

@Anonymous/hafizally
yup ramai pengguna yang ada domain sendiri yang merungut pasal who can comment ni..last2 diorang tak comment sbb takleh comment..memang rugi untuk sesebuah blog tu :)

irvanqiesy said...

good info...tq...

Athirah Ibrahim said...

ouh, hari tu letak word verification. tapi dah buang. lagu pun guna autoplay. pun dah buang. hakhak.

F I T said...

@irvanqiesy
you're welcome :)

@Athirah Ibrahim
oh bagus a gitu..hehehe :)

lizz said...

hehehehe. Fit, daku ada masalah bab2 letak pic untuk each entry.jaadi, daku terkena!!wakakaka :P

F I T said...

@lizz
kalau ada masalah takpe je..janji ayat mantap..your blog memang genius a..nak baca pun best :D

EDDY DY said...

Bagus la entry ni..suka baca...tak tau la blog aku kategori di atas ke tak...ha ha ha x brani nak komen sbb bru dua bulan camtu berblog ni.....

F I T said...

@EDDY DY
takpe..slow-slow a belajar.. hehe selamat berblogging! :D

wawan said...

hati je kan yg berbulu? hehehe

F I T said...

@wawan
haha dah tapis dah..kang bertambah ramai yang terasa adoiii


P/s: siapa-siapa yang terasa tu fit mintak maaf banyak-banyak ok..tak bermaksud nak buat korang terasa. PEACE!

~kuyam~ said...

ltk byk titik xsesuai utk kesihatan.hahahaha!itu lawak.so funny oke! :p

bH said...

sumpah lambat blog model yang ko bagi tu bro...jenuh menunggu

BieyrA said...

HUHU..cene nk buang read more?nk buang...tp xreti..dia skali ngn template...sori la..sy xpandai b'blog..

F I T said...

@~kuyam~
hehehe gurau-gurau je..

@bH
sabo je la..hehe

@BieyrA
awak buang reverse coding a..buang balik coding yang awak masukkan tu..nanti takde a..saya pun tak pernah guna read more..so tak tahu sangat..sorry k :)

EDDY DY said...

Betul la..buang widget yang x patut2 tue ada faedah gak....blog aku x nampak serabut sangat tapi banyak yang dah aku belajar, dan akan terus belajar.Thanks atas pelajaran berguna.

F I T said...

@EDDY DY
Oh bagus a gitu..moga ada peningkatan dalam dunia blogging ni..

you're welcome..no hal la..sama-sama blogger kena la share ilmu :)

atreyu strange said...

weird.. you tulis pasal blog yg annoying but you know what, blog budak kecik tu, font and background colour you just don't match. black against grey and blue is so wrong. kene fokus lebih bila nak baca. ke ia disengajakan? coz that's quite annoying too! =.=

F I T said...

@atreyu strange
ya memang disengajakan hehehe blog tu la yg annoyingnya..just contoh je :)

Victor Tan said...

sokong! xD

That's why i removed my autoplay music

::fadxieza:: said...

info yg sgt bgus..

F I T said...

@Victor Tan
oh thanks for visiting :)

@::fadxieza::
heh thanks ek

HaMiDaH said...

tahank..bayk ilmu brguna untuk sya yg baru berjinak dengan dunia blog nih..hehehe

Tn.Punya said...

bagus tips kau ni, semua aku akan praktikn dalam blog aku...tq very mch

syahirul said...

aku amat suka ape yg ko tulis tu.. memberi pengajaran kepada semua blogger yang mula bertapak sebagai newbie... aku ingat nak buat entri tentang ni juga, tapi bila baca, ia dah cukup lengkap untuk aku bg link ko aje kepada sesape yang aku nak tegur.. aku respek satu lagi dengan cara ko buat blog contoh kecik tuh sebagai panduan.. entri ni aku bagi 10 bintang dari 10 bintang yang ada..

salam perkenalan... nanti kalo free dtg blog aku dan komen ape yg tak kene mungkin aku boleh trima pandangan seorang kawan.. salam..

violet VC said...

mantap ar...

akan ku cube ikot2 tips2 nih supaya blog ak x annoying..

lau sudi singgahlah...

n lau ade y mcacatkan kt blog, gtau ek...

peace no war =p

shaz said...

saya bdk baru bljar. thnx! (^_^)

Post a Comment