Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, February 3, 2010

Ukur Kelajuan Laman Web Korang


Hi. Sekarang dah agak tengah malam buta. Jadi nak cepat sikit menaip. Entry ni fit nak letak alat untuk ukur berapa lama masa yang diperlukan oleh laman web korang untuk di'upload'. Kebanyakan bloggies kata alat ni alat timbang berat blog. Woo lepas ni blog siapa-siapa yang terlebih berat tu boleh lah ambik Jus Diet Mate-5 dari Dr Rozmey tu hehe

Actually, 'Website Speed Test' ni maybe dah ramai tau. Tapi fit nak letak gak tool ni sebab senang nk refer dalam blog fit ni. Tak perlu cari laman web tu dah. Masuk blog fit je dah leh ukur. Senang sikit! Cita banyak pun 'useless'. Jom tengok blog korang dalam kategori heavyweight champion ke lightweight champion? hehe


Camna nak guna alat ni?

1. Masukkan alamat laman web yang korang nak periksa kelajuannya dalam kotak teks.
(eg. fitrihadi.blogspot.com)

Korang boleh masukkan hingga 10 laman web berlainan untuk periksa kelajuan web-web tersebut. Lepas masukkan alamat laman web pertama tekan butang Enter kat keyboard korang dan masukkan alamat laman web baru pada baris seterusnya!

2. Klik buttan 'Check!'!


Selalunya kalau nak laju korang mesti dapat dalam 100kb-150kb. Kalau lebih tu menunjukkan 'page load' korang slow sikit. Selamat mencuba!


















Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. iwebtool.com)








Powered by iWEBTOOL



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

18 BUZZ!!!:

deus X machina said...

adehh
aku nye 239kb
tapi rasanya tak de la banyak widget kott

Ah Fatt said...

aku rasa blog aku memang berat
layout yg berat

Hazzy Ishak said...

i dun care..haha

F I T said...

@deus X machina selalunya kalau banyak script, lagi slow a nak loading...aku punya dalam 170..berat gak..tapi takpe a..kang simple sangat bosan lak readers nak jenguk blog ni..

@Ah Fatt owh aku syorkan SIY atau Jus Diet Mate-5..kasi turun sikit berat blog tu..haha

@Hazzy Ishak ye la. heh :P

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

mkin berat plak blOg haku. 2 bln lpas ringan saje. bley lambOng2

F I T said...

@Misya GaDiS TeRbiLanG hehe lemak banyak kot..cuba suruh blog tu diet skit..kurangkan script..maybe itu yang tambah berat kot :)

nabilah_2908 said...

slm ziarah.... :)

hmm..blog sy....'merah'...saiz 113.15...hmm...tgh try nk buang 13.15 tu..huhu.. ;)

TerunaGiler said...

170kb.. huhu... patutlah tak pernh kene speed trap

F I T said...

@nabilah_2908 ok a tu..takde la slow sangat..range dekat-dekat 100 tu dah ok..jgn jauh sangat :)

F I T said...

@TerunaGiler haha ye la tu..eh bro kelakar a gambar profile tu..hahaha mr bean + avatar..caya lahh

Adya A. said...

144.82 KB
0.81 seconds
boleh tahan laaaa...biasa nadia loading pn slow ckit.... ckit jerk... hehehe

F I T said...

@Adya A. oh ok a tu..saya punya pn lagi byk dari tu.. :)

lizz said...

oh cool. boleh aku cube ni. uhuhuhu

F I T said...

@lizz cuba a..saya punya blog lebih 100..berat tu..adoii

Kyuubi_85 said...

blog aku 138kb.. yang tu kategori apa eh?

kurang mkn..

cukup mkn..

mcm gajah..

hehe..

F I T said...

@Kyuubi_85

100 kebawah kira laju a..100-150 dah kurang laju..lebih dari tu paham-paham a..agak lemb a..hehehe

Anonymous said...

lost your money at the [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] ?over 21 and looking where to [url=http://www.generic4you.com]buy viagra online[/url]? or even how to buy [url=http://www.avi.vg]adult toys[/url]? well you can try this websites and [url=http://www.medical-250.biz]buy viagra[/url]. [url=http://www.generic4you.com]sildenafil[/url] and [url=http://www.generic4you.com]generic viagra[/url] online. you can also buy [url=http://www.generik4u.com]viagra[/url] online.
so for [url=http://www.avi.vg]sex toys[/url] and [url=http://www.ewgpresents.com]viagra online[/url] check us ! for great [url=http://www.cahv.org]viagra[/url] deals check us now!

Orange said...

77.08 hehe...masih baru kot..

Post a Comment