Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, March 10, 2010

I got RM20 from Nuffnang. You too can get lorr!

Salam.

Perghh tengah hari ni panas betul. Kalau keluar rumah mesti rentung nih. Tapi berita yang fit bawak ni lagi panas. Sebenarnya, I just got RM20 from Nuffnang! Ye RM20 je.. Bagi korang mesti skit je kan? hehe




Ingat tak entry fit pasal Best Bits of Project Alpha Season 1 tu? hah entry tu lah yang buat fit dapat insentif dari Nuffnang. Tapi, masa fit tulis entry tu dah hari khamis. Maknanya dah lepas 4 hari lepas tajuk tu keluar. Ya la insentif ni dia bagi untuk 100 blogger pertama je.

Fit pun tak mengharap sangat la. masa tu nak cuba-cuba dulu untuk warm up tajuk next week lak. tup tup hari ini dapat email dari Nuffnang bertajuk 'Advertorial Proposal for Fit's Official Website';

Hi Ahmad Fitri b Mahadi,

[This is not an advertorial] Congratulations! Your account will be credited with RM 20 as an incentive for your submission for Project Alpha S2 Instant Cash Blogging - Week 1.

Note: Some entries submitted did not fulfill the criteria of embedding the Project Alpha Facebook fan page badge on your blog properly. The badge is meant to be embedded as part of your blog template (i.e. like your Nuffnang ad units), and not in the Instant Cash blog post itself. Please ensure that this is rectified in future Instant Cash Blogging entries if this is a requirement, or the entries will not be accepted as valid entries.

THIS IS A COMPUTER GENERATED MESSAGE. PLEASE DO NOT REPLY.

Ingatkan dapat advertjob ke apa dari Nuffnang..hehe apa-apa pun best gak..ye la bukan senang nak dapat RM20 dari Nuffnang dalam sehari je.. korang pun apa lagi? jom a join sama..tiap-tiap minggu akan ada tajuk baru. So rajin-rajin la menulis ek dan selalulah cek website Project Alpha ni.. hihi

*Ruangan Advertorial kat web Nuffnang tu just nak tunjuk korang dapat berapa ringgit. Jadi tak perlu upload apa-apa kat situ. Just submit permalink entry korang kat web Project Alpha. OK?

see ya when i see ya!



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

17 BUZZ!!!:

ParkAir said...

waaaaa manyak syiok laaa fit! :)

atreyu strange said...

Aku dapat emel ni gak. N if kau pegi kat profile Nuffnang kau, ada satu lagi icon tambahan 'Advertorial'.

Just wondering lah, kita kene submit pape ke kat bhgn 'Advertorial' tu? Sbb dia mcm bg option Accept or Reject. Hmm..

Tak paham? Pi masuk profile Nuffnang hang skang!

Pastu berikan pendapat.

Eh, ni belog aku ke kau? Hahaha!

F I T said...

@ParkAir
hehehe syok gak

@atreyu strange
baru je antar enquiry kat diorang..nanti a aku share kalau diorang jawab..hehe rilex a..tapi dalam email dan web project Alpha tu memang kata dah masuk RM20 kalau dah submit permalink tu..tunggu le jap tengok jawapan diorang :)

Hazzy Ishak said...

byk lah tu..

wanshah said...

FIT, bg la idea sket camne nak dapat hasil nuff. saya punye sket jer. baru seringgit lebih jer.. wawawa..

http://wanshah87.blogspot.com

Kancilbiru said...

aku rasa aku mcm lewat dah hantar..tapi tak sangka dapat jugak..hehe

F I T said...

@Hazzy Ishak
memang banyak hehehe bukan senang nak dapat RM20 sehari

@wanshah
takde rahsia pun..cuma kena tarik trafik banyak2..untuk jangka panjang memang nanti iklan akan keluar..buat rekod blog dulu dengan naikkan trafik..baru senang dapat iklan :)

@Kancilbiru
saya pun lewat gak..tapi ni ntah la..dalam email kata dapat RM20..tengok dulu camna nanti

deus X machina said...

Tahniah Fit
Jangan lupa belanja aku goreng pisang nanti
erk888

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wowwwwwwwwwwww ! menarik gilessssssssss~

F I T said...

@deus X machina
hehe boleh je..

@miss lolly a.k.a luvfareda
yessssssssss! memang menarikkkkkkkk~

Monkey D Luffy said...

uik! tahniah ler

F I T said...

@Monkey D Luffy
heh thanks..join a..maybe dapat punya :)

Kyuubi_85 said...

wah.. bertuah ko ni.. :)

F I T said...

@Kyuubi_85
eh takde la bertuah pun..kalau tulis entry untuk project alpha tu bleh je dapat untuk 100 pertama..try a nanti untuk next week..boleh punya! :)

BieyrA said...

waaa...bestnyee...share la...hehe

Wanita Itu said...

kecik ati ngn nuffnang :(

F I T said...

@BieyrA
share? err tak tahu nak kata apa hehe

@Wanita Itu
lerr napa lak?dah baca entry terbaru saya..harap-harap dapat mengubat kekecewaan awak dengan nuffnang :)

Post a Comment