Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Sunday, March 7, 2010

I Bought Gaming Mouse Gigabyte GM M6800 Yang Gempak Dan Ekonomikal!

Dah dua hari blog ni sunyi. Takde sapa-sapa miscall pun. haha ok malam ni fit nak share pasal satu gadget ni yang best dan baru fit beli.

Khamis lepas fit gi bayar PTPTN untuk pertama kalinya (perlu ke bagitau korang? heh). Yup sebab tanak a nanti kena blacklist, nak terbang luar negara pun tak boleh. Then lepas bayar tu, terus gi kedai komputer.

Actually, mouse fit yang lama tu dah ketat skit. Tambah-tambah scroll button tu. Nak 'Open New Tab' pun susah. Sebab tu fit cadang nak beli mouse baru. Setelah menjadi tunggul dalam kedai komputer tersebut selama setengah jam, fit angkat Gaming Mouse yang super cool ni!


Gaming Mouse ni dari Gigabyte jenis GM M6800. Pergh siap gitau detail lagi. Bukan pe nanti senang korang nak google. Mana tau kot-kot korang nak angkat mouse baru boleh cari mouse ni. Fit dah lama teringin nak guna gaming mouse macam Gigabyte GM M6800 ni sebab ada banyak kelebihannya. Antaranya;

  • Yang penting selesa - ada rubber grip, bentuk mouse ikut kontur tangan yang paling selesa dan rilex.
  • Ada button yang lebih dari biasa. Tambahan 2 button di kiri mouse untuk back dan forward. Sesuai untuk kaki tenet yang ketagih nak browsing web. Memang menyenangkan sangat!
  • Mouse Gigabyte GM M6800 ada button adjustable dpi button kat tengah-tengah tu sekali dengan scroll button. Fungsinya untuk tukar sama ada nak guna dpi 800 @ 1600. Canggih kan?
  • Pastu ada dual lens untuk lebih ketepatan. Memang sesuai untuk kaki gamer dan juga budak grafik macam fit.
  • Yang best bila dpi tinggi takde la lenguh tangan sangat kena gerak jauh-jauh. Senang nak buat keja-keja grafik ni. haha I like (macam mak nyah rempit lak)
Secara keseluruhannya mouse ni memang selesa lah. Jadi, fit galakkan sangat korang beli mouse macam ni. Kiranya gaming mouse la sebab nanti takde la lenguh tangan ke sengal tangan ke.

Eh harga. Lupa nak gitau. Mouse Gigabyte GM M6800 ni takde la mahal macam gaming mouse dari Razer. Sesuai untuk korang yang nak save budget. Harganya bawah RM100 je.

Harga yang fit bayar untuk Mouse Gigabyte GM M6800 ni fit nak korang teka. Siapa yang jawab paling tepat dan pantas dapat

TOPAP RM5!

*Updated!

So Pemenangnya teka harga ni adalah cik MyaFiza. Tahniah! Topap on the way hehe

Ok Harga yang fit bayar untuk Mouse Gigabyte GM M6800 adalah RM49.00 je lepas tawar menawar dengan tokey kedai. Nasib baik dia tak kata 'No Diskaun' hehe

Harga barang lain terpaksa di kaburkan untuk menjaga sensitiviti kulit korang. heh Actually yang lain tu barang untuk hadiah contest lepas ni. Tunggu..



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

24 BUZZ!!!:

hanna said...

RM 69.90
(^.^)

F I T said...

@hanna
salah..actually takde sen..sen dia 00 je..hehe

Sesayang_Andox said...

39.90?

~(*v*)~ily~(^v^)~ said...

bole teka byk kali ke???hehe :)

MyaFiza said...

ermmm....rm49.00

~(*v*)~ily~(^v^)~ said...

rm45.00 :)

kaChaNG_dEwa said...

ermm..RM65

F I T said...

@All
woppp..dah ada pemenangnya..
MyaFiza berjaya meneka dengan tepat iaitu RM49.00...Tahniah! Anda dapat topap RM5 ASAP!

yang lain tu thanks sebab sudi meneka..lepas ni ada byk lagi kuiz dan contest..hehe :D

MyaFiza said...

yes..tekaan yg tepat.. thank you...=)

F I T said...

@MyaFiza
yup tahniah..heh :D

deus X machina said...

peh
style la mouse ko fit

aku dah berapa bulan xpakai mouse
pakai touchpad jek
erk888

rie said...

hi tuan tanah
update blog hr ni same la
pasal mouse jugaa
hahaha

http://riezarchry.com/home/?p=910

MyaFiza said...

terima kasih...
topup rm5 sudah pun diterima...
buat contest banyak2 ye..
mau join lagi...hehehe...=)

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

tak dan aku kan join.
xpa tunggu contest akan datang.
hg mesti xpert photoshop dgn ai.
cayalah

~(*v*)~ily~(^v^)~ said...

lame xpakai mouse...pakai touchpad saja...hehe! congrats kpd pemenang contest nie :)

Monkey D Luffy said...

mahal gak mouse tu
aku x pakai mouse
hehe

F I T said...

@dues X machina
heh dah lama ngidam nak pakai gaming mouse..akhirnya tercapai gak hajat besau ni. pakai mouse la senang..nak edit gambar ke game ke..mousepad kureng skit :D

@rie
oh dah tgk..memang smart.mouse kita memang sama-sama smart :P

@MyaFiza
sama-sama. hehe jgn risau. lepas ni ada lagi hehe

F I T said...

@Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi
heh sorry la bro.tunggu lepas ni ada contest yang lebih meriah skit..aku pandai photoshop ja..AI tak lepas a.. hehe

@~(*v*)~ily~(^v^)~
kalau tak penting, tak pakai pun takpe..jimat skit hehe lepas ni ada lagi contest..don't worry!

@Monkey D Luffy
ini dah kira murah la gaming mouse ni.. mouse besa dah bosan a..nak cuba gaming mouse lak.. :D

Anonymous said...

Pretty! Τhis has been а really wοndeгful агticle.

Μany thanks fοr supplyіng these detaіls.


Alѕo visіt my homеpage; breast enlargement

Anonymous said...

I'm curious to find out what blog system you are working with? I'm having somе minor security iѕsues with my lateѕt blog and I'd like to find something more safe. Do you have any suggestions?

Take a look at my web blog; make boobs bigger

Anonymous said...

Fantastiс sіtе you hаve here but I was сuriοus about if
yοu knew of аny mesѕаge bоards that coѵer the samе topісѕ diѕcussed here?
I'd really love to be a part of online community where I can get comments from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Many thanks!

Visit my weblog: how to get bigger boobs naturally

Anonymous said...

Wοndеrful blοg you hаve hегe but I was curious abοut іf yоu κnew of anу foгums that cover the sаme tοpics talkeԁ
about here? I'd really like to be a part of community where I can get suggestions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Many thanks!

Take a look at my site ... glazing firms solihull

Anonymous said...

Hey there would you mind letting me know ωhісh hosting company уou're utilizing? I've loaded youг blоg in 3 comρletely diffеrent
bгowsers and I must say this blog loaԁs a lot faster then mοst.

Can you recοmmend a gοod internet hosting providеr
at a honest ρrice? Thanks, I apprеciate it!


My homepage; simple projects for wood

Anonymous said...

With havin sο muсh content ԁo you еver гun into any issuеs
оf plagorism or copугight infгingement?

My site has a lοt of unique content Ӏ've either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help stop content from being ripped off? I'd truly
apprеciate it.

my site ... natural breast enhancement

Post a Comment