Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Tuesday, March 2, 2010

Tahukah Korang Yamaha Akan Mengeluarkan Model Motosikal Yamaha Lagenda Generasi Baru Yang Lebih Gempak Dari Linkin' Park!

Hi korang. Ni berita BAIK PUNYA untuk peminat-peminat motosikal. Fit ada berita baru untuk korang. Disebabkan fit pengguna motosikal Yamaha Lagenda ZR, jadi perlu rasanya berkongsi berita ni. Untuk pengetahuan korang, Yamaha tak lama lagi maybe dalam bulan Mei nanti akan keluarkan lagi satu motosikal yang canggih lagi manggih.


Bentuk yang lebih canggih serta enjin lebih berkuasa sikit dari biasa.

Tapi bukanlah motosikal jenis yang baru ataupun superbike. Cuma kali ini Yamaha mengeluarkan motosikal Yamaha Lagenda generasi baru. Dalam entry fit tentang Yamaha Lagenda ZR kepunyaan fit tu, fit ada nyatakan angan-angan bahawa Yamaha akan keluarkan lagi satu versi terbaru Yamaha Lagenda.Nampaknya, angan-angan tu akan menjadi kenyataan.


Pamphlet Yamaha Jupiter Z untuk pasaran Indonesia!

Apa-apa pun Yamaha Lagenda generasi baru ni mempunyai bentuk yang lebih gempak mengalahkan Linkin' Park, setaraf dengan bentuk motosikal Yamaha LC yang di adaptasi ala-ala superbike. Kali ini memang berbeza dari motosikal Yamaha Lagenda Z mahupun ZR yang terdahulu.


Kedudukan lampu yang berlainan dari Yamaha Lagenda terdahulu!

Fyi, kat Indonesia dah dikeluarkan pun motosikal Yamaha Lagenda generasi baru ni dan dipanggil Yamaha Jupiter Z (sebelum ni pun sama je la nama tu untuk versi lama). Berdasarkan sumber yang boleh dipercayai, motosikal Yamaha Lagenda generasi baru ni dah dibawa masuk sebanyak 20 biji untuk ditambah baik dan di testing di atas jalan raya Malaysia. Dengar kata, diorang still mencari jalan untuk atasi masalah gegaran dan kelajuan motosikal tu.


Pandangan dekat lampu di bahagian dada fairing!

Perubahan bentuk yang jelas dan nyata dari kaca mata fit adalah bentuk headlampnya yang baru. Lampu tambahan dan lampu signal berada di dada fairing depan motosikal tersebut Seperti Yamaha LC135. Selain itu, fairing Yamaha Lagenda generasi baru ini turut bersambung dibawah juga seperi Yamaha LC135.


Pamphlet Yamaha Jupiter Z untuk pasaran Indonesia

Dari segi warna pula akan ada empat warna pilihan iaitu merah, hitam, biru dan perak gelap! Perghh . Ini yang tak sabar-sabar nak tengok dengan mata kepala sendiri ni. Selain itu, motosikal Yamaha Lagenda generasi baru ini masih lagi menggunakan dual shock/double absorber di bahagian belakang.


Bentuk yang lebih aerodinamik!

Enjin untuk motosikal Yamaha Lagenda generasi baru ni dipertingkatkan kepada 115cc. Jadi ada peningkatan kuasa untuk lebih penjimatan minyak berbanding enjin lama motosikal Yamaha Lagenda iaitu hanya 110cc je.


Headlamp dan meter yang baru dan unik!

Nama untuk motosikal Yamaha Lagenda terbaru ini mungkin masih sama iaitu Yamaha Lagenda Z untuk edisi biasa (tanpa Sport Rim) dan Yamaha Lagenda ZR (dengan Sport Rim). Harga? err ntah lah. Tak dapat info lagi. Akan di update nanti!


Bentuk lampu belakang mungkin berubah mengikut pasaran Malaysia!

Apa-apa pun tunggulah sehingga bulan Mei nanti. Pasti tak rugi korang tunggu kalau-kalau lah korang nak angkat motosikal baru. Boleh gak fit pinjam sepam. heh!

Itu je berita yang fit terima. Salam 1Malaysia dari fitrihadi serta kru Fitra Studio cabuk. Majulah Yamaha Lagenda ZR untuk negara! hehe


*Resource: New Yamaha Jupiter Indonesia


P/s: bagi korang smart ke motosikal Yamaha Lagenda generasi baru ni? Siapa nak beli?



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

30 BUZZ!!!:

bulat said...

smart dowhh...syg 125 dah xkuar ag..klu x mmg sm cam lc lar..hehe

azizuan said...

cam udoh ja pown..haha

nurul nadia said...

huh..x minat i..kalau dah motor tu, macam la x kena hujan..
e'eh..bg mesej emo plak..hmmm, bagos buat entry ni..bleh jadi panduan org nk bli moto..
teehee...

nurul nadia said...

huh..x minat i...
but good information..teehee..

deus X machina said...

apakah kaitannya dengan linkin park??
erk888

Sharinginfoz said...

memang cantik dan bergaya..... mesti ramai peminat di luar sana tu

saya_arief said...

macam motor dari mase depan..

Kyuubi_85 said...

wah.. cantik.. tp syg, aku x pandai bawa motor... huhu

kalau x, aku rembat 1.. haha

Hazzy Ishak said...

tak minat...teheheheee

kaChaNG_dEwa said...

Ada sapa nak buat contest..?adiah moto kat atas ni.wajib aku join.hahaa..smart giler

eiy_Da said...

belikn untu i satu boleh?..AHHAAH

F I T said...

@bulat
a'ah..125 macam dah power a..maybe susah nak upgrade bagi diorang heh

@azizuan
hodoh ke?smart a tu adoii :P

@nurul nadia
ye la..girl minat keta je..kitorang laki, first kena beli moto dulu hehe :)

@deus X machina
hahah adoi saja nak buat ayat gempak cam linkin' park :P

F I T said...

@Sharinginfoz
ye semestinya..hehe

@saya_arief
ada orang kata cam utraman haha :P

@Kyuubi_85
belajar a bawak moto..jimat skit hehe

@Hazzy Ishak
ye la :P

@kaChaNG_dEwa
wah sapa la sanggup nak sponsor moto sbijik?haha suruh a top blogger tu.diorang masyuk je duit :P

F I T said...

@eiy_Da
err bak a duit nak tolong beli hehehe

lieya orange M.I. said...

...mcm motor power rangers..=p

...warna oren tak dekerrrr...

F I T said...

@lieya orange M.I.
ye ke? bukan ultraman ke hehe rasanya takde kot warna oren.. tunggu je la bulan mei nanti :D

zac zirwan said...

nouvo s aku smart lagi hehe..

~(*v*)~ily~(^v^)~ said...

superbike easy rider only...hehe...wink wink!

uNIqIKA said...

xpndai bw...
so, no comment...
ngee~

F I T said...

@zac zirwan
eh tak kira..lagenda lagi smart haha

@~(*v*)~ily~(^v^)~
ye ke? hehe

@uNIqIKA
ye la :P

Anonymous said...

vespa aku lg bgs...

Anonymous said...

bapak lawa nyr.. rugi r bli legend awal2...

Anonymous said...

lawa....nye.. compem wa tukar motor... huhuhhuuhuu

Anonymous said...

cntk gak...konpius r,nk amk lagenda br nie ke atau nk amk fz 150i????warghhhh...tolong!!!

Fitrihadi.com said...

ambik FZ ar bro...lagenda yg baru ni 115cc je..tak puas bawak hehe

Anonymous said...

fitrihadi:muahaahahahaha.....mmg amik fz pn,hr selasa nie(08/06) dh kuar.hehehehe

Fitrihadi.com said...

perghh cayalah...FZ baru power skit..

Anonymous said...

power,tp xleh nk nek lg.kena blajor nek mtr klas dlu...xreti,muahahaahaa.wlaupun leh bw keta,tp mtr klas tetap xtaw bw.by the way,im a girl..hehe

Fitrihadi.com said...

erkk ye ke??cam tak caya lak.. takpe ar..slow2 ar blaja guna clutch tu. nanti terror ar..all the best :)

Anonymous said...

napa xcaya plak??huhuhu...anyway,thankz

Post a Comment