Iklan Khidmat Komuniti Malaysia Fitrihadi!


_
*Dengan ini di umumkan blog ni dah ditamatkan perkhidmatannya! Jom ke blog baru. Lebih tips, lebih cerita lebih kelakar!
FITRIHADI.COM

Wednesday, March 10, 2010

Tips Buat Freshie Nuffnanger! Jom Muhasabah Survey Nuffnang Korang!

Assalamualaikum! dan salam sejahtera untuk yang bukan Islam.. Cewah teringat masa jadi Penolong Ketua Pengawas dulu-dulu kena jadi MC perhimpunan :P

Ok kali fit nak share tips bagi yang baru daftar Nuffnang. Sebenarnya dah banyak entry yang cerita pasal update survey Nuffnang ni. Tapi sebab masih ada lagi yang tanya, so fit pun nak buat entry ni. Khas dari pengalaman fit sendiri. dan kalau fit lupa boleh lah refer balik kat blog fit ni.



Acap kali (dah lama tak sebut perkataan 'acap' tu) bila dah daftar dengan Nuffnang, masing-masing tertanya-tanya apa nak buat. Dulu fit pun ternganga jap lepas daftar Nuffnang ni. Serius tak tahu nak buat apa. Terbiar gitu je sekejap. Bila dah terbuka sikit minda ni baru [MORE...]



[ Please drop your BUZZ because the silence is killing me softly. ]

40 BUZZ!!!:

z|lh@n said...

tahniah.. info yang menarik dari anda buat blogger2 yang br nk berjinak dgn nuffnang..

Syazleen Ismail said...

cool FIT! :)
kene rajin godek godek nuffnang lepas ni! :)

Sakira said...

I love this entry of yours dude !

Detailled-ly explained. Menambahkan more info's for me to update the survey.

Thanx for sharing ! :)

Novel Lucah Gelora Nafsu.

Armyrule said...

wah, ilmu berguna nih...thanks for da sharing...

FaTiN said...

buzz buzz hehe
tiba2 rasa macam nak update survey blog bila terbaca entry ni :D

deus X machina said...

thanx fit!
info terbaik nihhh

bellar0ssa said...

info terbaek bro!! thx share ok!

kaChaNG_dEwa said...

waa..dulu aku cincai je wat survey ni.naseb baek baca..kalu tak memang tak update la.thx

nadnye said...

bagus la bro nie.. padat n penuh info

Sharinginfoz said...

thanks for sharing

F I T said...

@z|lh@n
thanks hehe harap dapat bantu ramai blogger baru :)

@Syazleen Ismail
yup rajin-rajinkanlah diri tu hehe

@Sakira
my pleasure hehe yup moga dapat bantu ramai blogger baru yang nak berjinak dengan nuffnang

@Armyrule
heh ok je :D

@FaTiN
yup update lah kalau ada perkembangan terbaru :)

F I T said...

@deus X machina
you're welcome hehe moga dapat tolong apa yang patut

@bellar0ssa
heh takde hal je..yup sama-sama blogger kena share :)

@kaChaNG_dEwa
wah mana leh cincai bro..nanti susah advertiser nak piilh blog bro..update a bagi nampak gempak skit heh :D

@nadnye
heh moga dapat tolong apa yang patut :)

@Sharinginfoz
my pleasure :) hehe

Aini said...

Wow.. tips yang sangat berguna ni.. Terima kasih.. =)

Hazzy Ishak said...

very gud tips bro

F I T said...

@Aini
yup harap dapat membantu :)

@Hazzy Ishak
hehe thanks :)

zac zirwan said...

thanks fit..tros aku update da td =)

Azrul Hisham said...

bagus ni..ada info baru yang saya dapat pasal nuffnang..thanks tuan umah :D

eiy_Da said...

menarik... :)

nEo.. said...

thanks bro..thanks so much!!!

F I T said...

@zac zirwan
ye ke? bagus a hehe

@Azrul Hisham
you're welcome..harap dapat membantu :)

@eiy_Da
thanks :D

@nEo..
you're welcome bro..no hal lah..moga dapat membantu :D

myravea said...

Great Info!sharing is caring*winkwinkwink..thanks a lot for the tips ya+)

Jieda said...

masa mula-mula pasang iklan,survey ni pun buat nak taknak je.lepas je update survey,bagi ayat baik sikit,seminggu kendian terus dapat buffered

Yeast said...

Terima kasih!! Lepas ni saya akan jawab survey nuffnang berhati-hati seperti nak isi borang SPA. hehehe

yaTy ♥ said...

thanx for da info..
leh update kat nuffnang nnti..
yaty link fit yer..
=)

F I T said...

@myravea
my pleasure :) harap dapat membantu

@Jieda
yup penting survey ni untuk tarik minat pengiklan hehe

@Yeast
hehehe apa-apa pun boleh janji jawab dengan rajin dah bersemangat baru pengiklan nak bagi iklan

@yaTy ♥
you're welcome..yup harap dapat membantu apa yang patut..hehe ok i'll link u back :)

zulaikha said...

thanks fit...

joegrimjow said...

mantap2
suka dengan posting camni

!!!

F I T said...

@zulaikha
my pleasure :)

@joegrimjow
hehe thanks..harap dapat membantu sikit-sikit

ezzati said...

bgs sharing2 is caring ni :)

F I T said...

@ezzati
hehe thanks..harap dapat tolong apa yg patut :)

Aus MeLankoLik said...

aku update..
tapi bile save die x berubah pun ape yg aku update tadi..
hahaha.
mls la nk layan..

F I T said...

@Aus MeLankoLik
eh pelik tu..tak report kat nuffnang ke? bagitau a diorang..nanti diorang tolong a kot ada data rosak ke..

Amalina Omar said...

wah.. ini yang saya cari selama ni.. thanks ye.. =)

F I T said...

@Amalina Omar
ye ke? hehe bagus a..harap dapat membantu :)

nn said...

thanks for the tip yow. selalu gak update survey. tapi kadang2 malas nak mengarang. hehe

F I T said...

@nn
heh okay.. :)

mizzura said...

good info..nk tny permalink tu ape beza ngan url link..??mn nak dpt address permalink kita..?

F I T said...

@mizzura
permalink tu address untuk entry..dia panjang..kalau url link tu address untuk blog..pendek je..contohnya;

permalink = http://fitrihadi.blogspot.com/2010/03/tips-buat-freshie-nuffnanger-jom.html

url link = http://fitrihadi.blogspot.com

ok??

MyeAqma said...

hye...

1st time singgah.
neway x berapa faham sangat psl nuff ni.. but sy akan cube tgk2 blk nnti and blajar smpai faham.
thx 4 the inf0.. (:

F I T said...

@MyeAqma
ohh welcome..takpe slow-slow a belajar..hehe kalau ada apa-apa tak faham boleh tanya :)

Post a Comment